Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik gotowany
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zauberi" data-source="post: 1237330" data-attributes="member: 23623"><p>Przepis rodzinny</p><p>Ciasto:</p><p></p><p> 500 g mąki,</p><p> łyżeczka proszku do pieczenia,</p><p> 200 g masła lub margaryny,</p><p> 2 łyżki śmietany,</p><p> 200 g cukru pudru,</p><p> 1 jajko</p><p></p><p>Masa:</p><p></p><p> 1 kg sera (może być wiaderkowy),</p><p> 1,5 szklanki cukru (można dać mniej),</p><p> 2 łyżki mąki ziemniaczanej,</p><p> 100 g margaryny lub masła,</p><p> 125 ml mleka,</p><p> aromat cytrynowy lub rumowy,</p><p> sok z 1 cytryny,</p><p> rodzynki (można pominąć)</p><p></p><p></p><p>Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części i upiec 3 placki w temp. 180 stopni na złoty kolor (użyłam blaszki o wymiarach 36x24 cm).</p><p></p><p>Masa: cukier, masło i jajka utrzeć, dodać ser, mąkę rozpuszczoną w mleku. To wszystko zagotować często mieszając. Masa powinna zgęstnieć. Zdjąć z ognia, dodać olejek i sok z cytryny (próbować do smaku dodając sok) oraz rodzynki. Ciepłą masą przełożyć placki. Wierzch polać ulubioną polewą. Ciasto musi trochę odstać żeby placki zmiękły. Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zauberi, post: 1237330, member: 23623"] Przepis rodzinny Ciasto: 500 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g masła lub margaryny, 2 łyżki śmietany, 200 g cukru pudru, 1 jajko Masa: 1 kg sera (może być wiaderkowy), 1,5 szklanki cukru (można dać mniej), 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 100 g margaryny lub masła, 125 ml mleka, aromat cytrynowy lub rumowy, sok z 1 cytryny, rodzynki (można pominąć) Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części i upiec 3 placki w temp. 180 stopni na złoty kolor (użyłam blaszki o wymiarach 36x24 cm). Masa: cukier, masło i jajka utrzeć, dodać ser, mąkę rozpuszczoną w mleku. To wszystko zagotować często mieszając. Masa powinna zgęstnieć. Zdjąć z ognia, dodać olejek i sok z cytryny (próbować do smaku dodając sok) oraz rodzynki. Ciepłą masą przełożyć placki. Wierzch polać ulubioną polewą. Ciasto musi trochę odstać żeby placki zmiękły. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik gotowany
Top
Bottom