Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik jagodowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="janie" data-source="post: 739121" data-attributes="member: 131"><p>Cóż, czytam, czytam i przed i po (wykonaniu, a nawet konsumpcji). Coś jest nie tak. Nie, nie z sernikiem w porządku. Smak ma wyśmienity, sernikowy po prostu. Lekko winny, lekko jagodowy. Niestety z tą polewą mi nie wyszło. Wykonałam wszystko wg przepisu, ale śmietana nijak nie chciała się ściąć. Rozpłynęła się po nierównościach. Z konieczności pozostawiłam sernik dłużej w piekarniku, zmniejszyłam rzecz jasna temperaturę. Nie może wyjść mi z głowy jak po upieczeniu śmietana - aby dać się kroić jest tak biała i puszysta jak warstwa bitej śmietany? Aby udoskonalić swoje cudo miałam nawet taki zamiar, pokryć warstwą bitej śmietanki, ale go porzuciłam, z lenistwa. A że sernik wart jest grzechu proszę o naprostowanie moich błędów, bo jeszcze nieraz go upiekę i to w tym sezonie. Nawet jeśli wyjdzie tak jak to nieszczęście poniżej:[ATTACH=full]31054[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="janie, post: 739121, member: 131"] Cóż, czytam, czytam i przed i po (wykonaniu, a nawet konsumpcji). Coś jest nie tak. Nie, nie z sernikiem w porządku. Smak ma wyśmienity, sernikowy po prostu. Lekko winny, lekko jagodowy. Niestety z tą polewą mi nie wyszło. Wykonałam wszystko wg przepisu, ale śmietana nijak nie chciała się ściąć. Rozpłynęła się po nierównościach. Z konieczności pozostawiłam sernik dłużej w piekarniku, zmniejszyłam rzecz jasna temperaturę. Nie może wyjść mi z głowy jak po upieczeniu śmietana - aby dać się kroić jest tak biała i puszysta jak warstwa bitej śmietany? Aby udoskonalić swoje cudo miałam nawet taki zamiar, pokryć warstwą bitej śmietanki, ale go porzuciłam, z lenistwa. A że sernik wart jest grzechu proszę o naprostowanie moich błędów, bo jeszcze nieraz go upiekę i to w tym sezonie. Nawet jeśli wyjdzie tak jak to nieszczęście poniżej:[ATTACH=full]31054[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik jagodowy
Bottom