Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik krakowski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="szuwarek" data-source="post: 207108" data-attributes="member: 916"><p>luźna wariacja dla odważnych ( połączenie kilku przepisów jeszcze nie wypróbowane )</p><p></p><p>ciasto wykonać wg przepisu który podałam powyżej, a masę serową wykonać następująco:</p><p></p><p>75 dag tłustego sera twarogowego</p><p>30 dag cukru pudru</p><p>4 jajka</p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>3 łyżki kwaśnej śmietany 30%</p><p>5 dag masła</p><p>10 dag rodzynek</p><p>3 łyżki skórki pomarańczowej</p><p>1 torebka cukru waniliowego</p><p></p><p>- rodzynki umyć i osączyć</p><p>- ser 2x zemleć w maszynce lub przetrzeć przez sito</p><p>- oddzielić żółtka od białek</p><p>- ser przełożyć do miski, wlać śmietanę i ucierając mikserem dodawać po jednym żółtku, po łyżce cukier, cukier waniliowyi mąkę ziemniaczaną. Masło stopić, ostudzić i wymieszać z masą</p><p>- białka ubić na sztywno ze szczyptą soli</p><p>- do masy dodać osuszone rodzynki i skórkę pom.</p><p>- na koniec gdy masa jest gładka delikatnie wymieszać ją z pianą </p><p>- masę wyłożyć na ciasto, i piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku </p><p>50-60 min</p><p>- upieczony sernik polukrować ( 3 łyżki cukru pudru utrzeć z 2 łyżkami soku cytrynowego, i łyżeczką wrzącej wody )</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="szuwarek, post: 207108, member: 916"] luźna wariacja dla odważnych ( połączenie kilku przepisów jeszcze nie wypróbowane ) ciasto wykonać wg przepisu który podałam powyżej, a masę serową wykonać następująco: 75 dag tłustego sera twarogowego 30 dag cukru pudru 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kwaśnej śmietany 30% 5 dag masła 10 dag rodzynek 3 łyżki skórki pomarańczowej 1 torebka cukru waniliowego - rodzynki umyć i osączyć - ser 2x zemleć w maszynce lub przetrzeć przez sito - oddzielić żółtka od białek - ser przełożyć do miski, wlać śmietanę i ucierając mikserem dodawać po jednym żółtku, po łyżce cukier, cukier waniliowyi mąkę ziemniaczaną. Masło stopić, ostudzić i wymieszać z masą - białka ubić na sztywno ze szczyptą soli - do masy dodać osuszone rodzynki i skórkę pom. - na koniec gdy masa jest gładka delikatnie wymieszać ją z pianą - masę wyłożyć na ciasto, i piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku 50-60 min - upieczony sernik polukrować ( 3 łyżki cukru pudru utrzeć z 2 łyżkami soku cytrynowego, i łyżeczką wrzącej wody ) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik krakowski
Top
Bottom