Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik krawcowej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 893913" data-attributes="member: 5092"><p>Tak, niewątpliwie masz rację All że proporcje w przepisach są istotne. Ale ja mam ten problem, że jako osoba z &quot;dysmatematyką&quot; nie przeliczam nieczego czego przeliczać nie muszę a jak muszę to i tak nie jestem pewna tego co wyliczę. </p><p>Jest dla mnie bardzo pomocne jeśli ktoś podaje konkretnie którego sera (albo czegoś) użył i jak się to sprawdziło w praktyce. Ty Joanno napisałaś jakiego użyłaś rodzaju sera z Lidla i miałam ten luksus że od początku nie miałam wątpliwości iż pod tym względem jest ok. A raczej, że jeśli sie nie uda, to nie mogę zwalić winy na nieodpowiedni ser. </p><p>Próbując nowy przepis, początkowo ściśle przestrzegam tego co tam napisano, dopiero potem, za drugim i nastepnym razem wprowadzam swoje modyfikacje (mniej cukru, zmiana rodzaju mąki a lbo częśći itp). Czasami zdarza się że ktoś pokaże zdjęcie konkretnego produktu i to już jest niezwykły luksus.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 893913, member: 5092"] Tak, niewątpliwie masz rację All że proporcje w przepisach są istotne. Ale ja mam ten problem, że jako osoba z "dysmatematyką" nie przeliczam nieczego czego przeliczać nie muszę a jak muszę to i tak nie jestem pewna tego co wyliczę. Jest dla mnie bardzo pomocne jeśli ktoś podaje konkretnie którego sera (albo czegoś) użył i jak się to sprawdziło w praktyce. Ty Joanno napisałaś jakiego użyłaś rodzaju sera z Lidla i miałam ten luksus że od początku nie miałam wątpliwości iż pod tym względem jest ok. A raczej, że jeśli sie nie uda, to nie mogę zwalić winy na nieodpowiedni ser. Próbując nowy przepis, początkowo ściśle przestrzegam tego co tam napisano, dopiero potem, za drugim i nastepnym razem wprowadzam swoje modyfikacje (mniej cukru, zmiana rodzaju mąki a lbo częśći itp). Czasami zdarza się że ktoś pokaże zdjęcie konkretnego produktu i to już jest niezwykły luksus. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik krawcowej
Bottom