Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik migdałowy na jasnym spodzie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 835583" data-attributes="member: 12156"><p>[ATTACH=full]39720[/ATTACH]</p><p></p><p>Sernik migdałowy</p><p></p><p>Spód</p><p>* 220g herbatników maślanych</p><p>* 100g roztopionego masła</p><p></p><p>Masa serowa</p><p>* 500g twarogu, zmielonego trzykrotnie</p><p>* 160g cukru</p><p>* 4 jajka</p><p>* 200ml słodkiej śmietanki 30%</p><p>* 3 łyżeczki esencji migdałowej</p><p>* 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej</p><p></p><p>Dodatkowo: ok. 30g płatków migdałowych</p><p></p><p>Do pieczenia: tortownica o śr. 20cm (spód wyłożyć folią aluminiową, całość wysmarować masłem)</p><p></p><p></p><p>Herbatniki pokruszyć (np. w malakserze lub włożyć do woreczka i wałkować), wymieszać z roztopionym masłem. Mieszaniną wyłożyć spód i boki tortownicy, mocno dociskając.</p><p>Wstawić do lodówki.</p><p></p><p>Twaróg zmiksować z cukrem. Miksując dodawać po 1 jajku, wlać śmietankę, likier i esencję. Na końcu dodać mąkę. Kiedy składniki dokładnie się połączą (masa będzie całkowicie płynna), wylać na przygotowany spód.</p><p></p><p>Piec ok. 80-90 minut w temperaturze 170 stopni. Po 60 minutach posypać migdałami. Sernik jest gotowy kiedy brzegi są ścięte, a środek sprężysty. Zostawić w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok. 1 godzinę. Odstawić na co najmniej 10 godzin (można do lodówki choć niekoniecznie).</p><p></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]39721[/ATTACH][ATTACH=full]39722[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 835583, member: 12156"] [ATTACH=full]39720[/ATTACH] Sernik migdałowy Spód * 220g herbatników maślanych * 100g roztopionego masła Masa serowa * 500g twarogu, zmielonego trzykrotnie * 160g cukru * 4 jajka * 200ml słodkiej śmietanki 30% * 3 łyżeczki esencji migdałowej * 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: ok. 30g płatków migdałowych Do pieczenia: tortownica o śr. 20cm (spód wyłożyć folią aluminiową, całość wysmarować masłem) Herbatniki pokruszyć (np. w malakserze lub włożyć do woreczka i wałkować), wymieszać z roztopionym masłem. Mieszaniną wyłożyć spód i boki tortownicy, mocno dociskając. Wstawić do lodówki. Twaróg zmiksować z cukrem. Miksując dodawać po 1 jajku, wlać śmietankę, likier i esencję. Na końcu dodać mąkę. Kiedy składniki dokładnie się połączą (masa będzie całkowicie płynna), wylać na przygotowany spód. Piec ok. 80-90 minut w temperaturze 170 stopni. Po 60 minutach posypać migdałami. Sernik jest gotowy kiedy brzegi są ścięte, a środek sprężysty. Zostawić w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok. 1 godzinę. Odstawić na co najmniej 10 godzin (można do lodówki choć niekoniecznie). [ATTACH=full]39721[/ATTACH][ATTACH=full]39722[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik migdałowy na jasnym spodzie
Top
Bottom