Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik mojej mamy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ela-c" data-source="post: 255756" data-attributes="member: 561"><p>składniki (na dużą blachę):</p><p>1kg sera połtłustego</p><p>250g masła (najlepiej masło + Kasia-margaryna)</p><p>10 jajek</p><p>ok.50dkg cukru pudru</p><p>cukier waniliowy</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>2 łyżki mąki zwykłej</p><p>rodzynki nienamoczone</p><p></p><p>Żołtka, masło, cukier puder wymiksowac (ok 15 sek.), stopniowo dodawac ser i dodac mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i to kręcic ok 4 min. Musi wyjśc jednolita masa. Ubic pianę z białek. Dodac rodzynki do masy i bardzo delikatnie najlepiej drewnianą łyżką wymieszac masę z pianą.</p><p>Wysmarowac formę margaryną (lub wyłożyc papierem). Wlac wszystko do formy i piec w 160* z termoobiegiem. Jeżeli się od góry przyrumieni położyc na wierzch folię aluminiową. Z kilograma sera piecze się ok 1h20min. </p><p>Ten sernik musi byc pieczony poprzedniego dnia . Obrucic jak zupełnie wystygnie na tacę. Uwaga, ciasto jest bardzo wilgotne, więc nie wyjmowac po upieczeniu z foremki , bo się rozleci. Na następny dzień można polac czekoladą lub nie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ela-c, post: 255756, member: 561"] składniki (na dużą blachę): 1kg sera połtłustego 250g masła (najlepiej masło + Kasia-margaryna) 10 jajek ok.50dkg cukru pudru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki zwykłej rodzynki nienamoczone Żołtka, masło, cukier puder wymiksowac (ok 15 sek.), stopniowo dodawac ser i dodac mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i to kręcic ok 4 min. Musi wyjśc jednolita masa. Ubic pianę z białek. Dodac rodzynki do masy i bardzo delikatnie najlepiej drewnianą łyżką wymieszac masę z pianą. Wysmarowac formę margaryną (lub wyłożyc papierem). Wlac wszystko do formy i piec w 160* z termoobiegiem. Jeżeli się od góry przyrumieni położyc na wierzch folię aluminiową. Z kilograma sera piecze się ok 1h20min. Ten sernik musi byc pieczony poprzedniego dnia . Obrucic jak zupełnie wystygnie na tacę. Uwaga, ciasto jest bardzo wilgotne, więc nie wyjmowac po upieczeniu z foremki , bo się rozleci. Na następny dzień można polac czekoladą lub nie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik mojej mamy
Top
Bottom