Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na kruchym brązowym cieście.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sabuto" data-source="post: 1363027" data-attributes="member: 37751"><p>Ten Sernik mi wyszedł klątwa sernikowa zdjęta! Przepis to miks różnych przepisów.</p><p></p><p>CIASTO: 3 szkl. mąki pszennej,25 dkg margaryny, 1 jajko i 2 żółtka, 1szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki kakao ,2 łyżki gęstej śmietany.</p><p>Zagnieść ciasto podzielić na połowę jedną zamrozić,a drugą rozwałkować i dać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem blaszki. Wymiar dna mojej blaszki 32/22cm</p><p></p><p>SER: 1 kg sera w kostce zmielonego 3 krotnie, 1szkl. cukru, 1 szkl. mleka, 1/2szkl. oleju,4 jajka, 1 budyń waniliowy, zapach waniliowy. Białka ubijamy odstawiamy.</p><p></p><p>Zmielony ser wkładamy do garnka do sera dodajemy: żółtka,cukier, budyń i zapach waniliowy i miksujemy, powoli wlewamy mleko i olej i miksujemy dokładnie. Następnie dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką następnie wykładamy na ciasto w blaszce i ścieramy resztę ciasta z zamrażalki na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180*C pieczemy ok. 60 min. </p><p></p><p>[ATTACH=full]78126[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sabuto, post: 1363027, member: 37751"] Ten Sernik mi wyszedł klątwa sernikowa zdjęta! Przepis to miks różnych przepisów. CIASTO: 3 szkl. mąki pszennej,25 dkg margaryny, 1 jajko i 2 żółtka, 1szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki kakao ,2 łyżki gęstej śmietany. Zagnieść ciasto podzielić na połowę jedną zamrozić,a drugą rozwałkować i dać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem blaszki. Wymiar dna mojej blaszki 32/22cm SER: 1 kg sera w kostce zmielonego 3 krotnie, 1szkl. cukru, 1 szkl. mleka, 1/2szkl. oleju,4 jajka, 1 budyń waniliowy, zapach waniliowy. Białka ubijamy odstawiamy. Zmielony ser wkładamy do garnka do sera dodajemy: żółtka,cukier, budyń i zapach waniliowy i miksujemy, powoli wlewamy mleko i olej i miksujemy dokładnie. Następnie dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką następnie wykładamy na ciasto w blaszce i ścieramy resztę ciasta z zamrażalki na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180*C pieczemy ok. 60 min. [ATTACH=full]78126[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na kruchym brązowym cieście.
Top
Bottom