Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno, na biszkopcie i z galaretką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="inula" data-source="post: 1126667" data-attributes="member: 12086"><p><strong><u>Składniki:</u></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>- biszkopt</strong> <em>(piekę go z przepisu <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7252" target="_blank">Hichotki</a> w prostokątnej formie 37x22 cm)</em></p><p><strong>- 1 kg twarogu homogenizowanego </strong> <em>(zawsze z mamą dawałyśmy danio lub inny, ja tym razem dałam wiaderkowy z Lidla)</em><strong></strong></p><p><strong>- 1 masło </strong> <em>(dałam mnie, jakieś 3/4 kostki)</em><strong></strong></p><p><strong>- 1 szklanka cukru</strong></p><p><strong>- 4 żółtka</strong></p><p><strong>- 1 szklanka mleka</strong></p><p><strong>- 6 łyżek żelatyny</strong> <em>(dałam 4 łyżki żelatyny + 3 łyżki galaretki pomarańczowej)</em></p><p><strong>- 1 cukier waniliowy</strong></p><p><strong>- galaretka</strong></p><p></p><p>Biszkopt upiec wg przepisu, ostudzić, przekroić na dwa placki.</p><p></p><p>Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklance przegotowanej zimnej wody i dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Zaczekać aż lekko zgęstnieje.</p><p>Masło rozetrzeć z cukrem, dodać żółtka i utrzeć na masę. Wymieszać z serem.</p><p>Przegotować mleko, do gorącego mleka dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Dodać do masy serowej, dobrze wymieszać. Zaczekać aż masa trochę stężeja, wtedy wylać ją na biszkoptowy spód i przykryć drugim plackiem. Wstawić do lodówki. Jak stężeje zalać tężejącą galaretką.</p><p></p><p>Ja na ciasto wyłożyłam kawałki brzoskwiń z puszki i zalałam truskawkową galaretką:</p><p></p><p>[ATTACH=full]63654[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="inula, post: 1126667, member: 12086"] [B][U]Składniki:[/U] - biszkopt[/B] [I](piekę go z przepisu [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7252"]Hichotki[/URL] w prostokątnej formie 37x22 cm)[/I] [B]- 1 kg twarogu homogenizowanego [/B] [I](zawsze z mamą dawałyśmy danio lub inny, ja tym razem dałam wiaderkowy z Lidla)[/I][B] - 1 masło [/B] [I](dałam mnie, jakieś 3/4 kostki)[/I][B] - 1 szklanka cukru - 4 żółtka - 1 szklanka mleka - 6 łyżek żelatyny[/B] [I](dałam 4 łyżki żelatyny + 3 łyżki galaretki pomarańczowej)[/I] [B]- 1 cukier waniliowy - galaretka[/B] Biszkopt upiec wg przepisu, ostudzić, przekroić na dwa placki. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklance przegotowanej zimnej wody i dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Zaczekać aż lekko zgęstnieje. Masło rozetrzeć z cukrem, dodać żółtka i utrzeć na masę. Wymieszać z serem. Przegotować mleko, do gorącego mleka dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Dodać do masy serowej, dobrze wymieszać. Zaczekać aż masa trochę stężeja, wtedy wylać ją na biszkoptowy spód i przykryć drugim plackiem. Wstawić do lodówki. Jak stężeje zalać tężejącą galaretką. Ja na ciasto wyłożyłam kawałki brzoskwiń z puszki i zalałam truskawkową galaretką: [ATTACH=full]63654[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno, na biszkopcie i z galaretką
Bottom