Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno z malinami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 853945" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]41482[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>* 1 cieniutki biszkopt na tortownicę o śr. 26 cm (miałam taki kupny)</p><p>* 200 - 250 g konfitury malinowej</p><p>* 500 g sera śmietankowego ( np. Delfiko)</p><p>* 200 g białej czekolady</p><p>* 400 - 500 ml śmietany kremówki</p><p>* 20 g żelatyny</p><p>* 1 galaretka malinowa </p><p>* maliny - ilośc wg smaku (miałam tylko mrożone)</p><p></p><p>Serek śmietankowy zmiksowac w misce. Czekoladę połamac na kawałki i rozpuścic w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek wody. Wystudzic. W drugiej misce ubic śmietanę. Do ubitej śmietany dodawac po 1 łyżce ser, ciągle miksując. Na koniec dodawac stopniowo, rozpuszczoną czekoladę. </p><p>Żelatynę namoczyc w 6 łyżkach wody . Podgrzac do rozpuszczenia się żelatyny. Przestudzic. Dodac 2 łyżki masy śmietanowo-serowej, bardzo energicznie mieszając. Teraz dodawac masę żelatynową do masy serowej, ciągle miksując.</p><p>Krążek biszkoptu posmarowac konfiturą. Wyłożyc połowę masy serowej. Na to wyłożyc warstwę malin (mrożonych nie rozmrażamy) i przykryc pozostałą masą serową. </p><p>Wstawic do lodówki.</p><p>Galaretkę rozpuścic w 1 i 1/2 szklanki wody. Jeżeli mamy maliny mrożone (dałam dużo), to wkładamy je do gorącej galaretki, która od razu wystygnie i zacznie się ścinac. Od razu wylewamy na wierzch sera. i znów wkładamy do lodówki, ale teraz to już na kilka godzin (ok. 8 godzin)</p><p></p><p>[ATTACH=full]41483[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 853945, member: 4258"] [ATTACH=full]41482[/ATTACH] [B]Składniki: [/B] * 1 cieniutki biszkopt na tortownicę o śr. 26 cm (miałam taki kupny) * 200 - 250 g konfitury malinowej * 500 g sera śmietankowego ( np. Delfiko) * 200 g białej czekolady * 400 - 500 ml śmietany kremówki * 20 g żelatyny * 1 galaretka malinowa * maliny - ilośc wg smaku (miałam tylko mrożone) Serek śmietankowy zmiksowac w misce. Czekoladę połamac na kawałki i rozpuścic w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek wody. Wystudzic. W drugiej misce ubic śmietanę. Do ubitej śmietany dodawac po 1 łyżce ser, ciągle miksując. Na koniec dodawac stopniowo, rozpuszczoną czekoladę. Żelatynę namoczyc w 6 łyżkach wody . Podgrzac do rozpuszczenia się żelatyny. Przestudzic. Dodac 2 łyżki masy śmietanowo-serowej, bardzo energicznie mieszając. Teraz dodawac masę żelatynową do masy serowej, ciągle miksując. Krążek biszkoptu posmarowac konfiturą. Wyłożyc połowę masy serowej. Na to wyłożyc warstwę malin (mrożonych nie rozmrażamy) i przykryc pozostałą masą serową. Wstawic do lodówki. Galaretkę rozpuścic w 1 i 1/2 szklanki wody. Jeżeli mamy maliny mrożone (dałam dużo), to wkładamy je do gorącej galaretki, która od razu wystygnie i zacznie się ścinac. Od razu wylewamy na wierzch sera. i znów wkładamy do lodówki, ale teraz to już na kilka godzin (ok. 8 godzin) [ATTACH=full]41483[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno z malinami
Bottom