Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno z truskawkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 93471" data-attributes="member: 206"><p>Taki sernik zrobilam i byl calkiem niezly:</p><p></p><p>325 g sera typu Philadelphia </p><p>200 g creme fraiche</p><p>200 g truskawek</p><p>250 g herbatnikow typu Digestive</p><p>125 g masla</p><p>100 g cukru</p><p>100 ml wina Moscato</p><p>extrakt waniliowy w plynie badz torebeczka waniliny badz laska wanilii</p><p>3 platki zelatyny (w sumie 15 g)</p><p>skorka starta z jednej cytryny</p><p></p><p>Herbatniki zmiksowac, zmieszac z ostudzonym rozpuszczonym maslem, wylozyc ta masa tortownice 24-centymetrowa, uklepac lyzka. Wstawic do lodowki.</p><p></p><p>2 platki zelatyny namoczyc w zimnej wodzie az napuchna.</p><p>Wymieszac ser, creme fraiche, cukier, wanilie (jesli w lasce przekroic i wyskrobac proszek ze srodka) i skorke cytrynowa. Ja mieszalam mikserem.</p><p>Namoczona zelatyne podgrzac do rozpuszczenia w garnuszku z 2 lyzkami wody, ostudzic, dodac do masy serowej, wymieszac, wylozyc na spod z herbatnikow. Wstawic do lodowki az stezeje.</p><p></p><p>Namoczyc w zimnej wodzie trzeci platek zelatyny.</p><p>Zmiksowac 150 g truskawek.</p><p>Zelatyne rozpuscic w garnuszku w winie Moscato, wlac do musu truskawkowego, ostudzic.</p><p></p><p>Reszte truskawek pokroic w plastry. Udekorowac wierzch sernika i na koniec zalac ostudzonym musem truskawkowym z zelatyna. Wstawic do lodowki az galaretka stezeje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 93471, member: 206"] Taki sernik zrobilam i byl calkiem niezly: 325 g sera typu Philadelphia 200 g creme fraiche 200 g truskawek 250 g herbatnikow typu Digestive 125 g masla 100 g cukru 100 ml wina Moscato extrakt waniliowy w plynie badz torebeczka waniliny badz laska wanilii 3 platki zelatyny (w sumie 15 g) skorka starta z jednej cytryny Herbatniki zmiksowac, zmieszac z ostudzonym rozpuszczonym maslem, wylozyc ta masa tortownice 24-centymetrowa, uklepac lyzka. Wstawic do lodowki. 2 platki zelatyny namoczyc w zimnej wodzie az napuchna. Wymieszac ser, creme fraiche, cukier, wanilie (jesli w lasce przekroic i wyskrobac proszek ze srodka) i skorke cytrynowa. Ja mieszalam mikserem. Namoczona zelatyne podgrzac do rozpuszczenia w garnuszku z 2 lyzkami wody, ostudzic, dodac do masy serowej, wymieszac, wylozyc na spod z herbatnikow. Wstawic do lodowki az stezeje. Namoczyc w zimnej wodzie trzeci platek zelatyny. Zmiksowac 150 g truskawek. Zelatyne rozpuscic w garnuszku w winie Moscato, wlac do musu truskawkowego, ostudzic. Reszte truskawek pokroic w plastry. Udekorowac wierzch sernika i na koniec zalac ostudzonym musem truskawkowym z zelatyna. Wstawic do lodowki az galaretka stezeje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno z truskawkami
Top
Bottom