Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 258793" data-attributes="member: 778"><p><strong>Sernik na zimno</strong></p><p></p><p><em>Porcja na jedną dużą blachę</em></p><p></p><p>Spód:</p><p>-1 i 1/3 szklanki płatków owsianych</p><p>-3/4 szklanki cukru pudru</p><p>-1 paczka wiórków kokosowych</p><p>-1 paczka orzeszków laskowych</p><p>-1/2 paczki całych migdałów</p><p>-1/2 paczki płatków migdałów</p><p>-3/4 kostki margaryny</p><p></p><p>Wszystkie składniki lepimy razem tworząc kulę. Uzyskaną masą wyklejamy dno blachy i pieczemy na złoty kolor.</p><p></p><p>Masa:</p><p>-1,8- 2kg twarogu trzykrotnie mielonego</p><p>-1 i 1/2 szklanki cukru pudru</p><p>-3 limonki lub cytryny (sok lub starta skórka)</p><p>-4 torebki śmietan-fixu</p><p>-2 torebki smietany w proszku lub 1/2 litra śmietany tortowej (ubić)</p><p></p><p>Ucieramy twaróg z cukrem pudrem, skórką z cytryny lub limonki, śmietan-fixem i sokiem z limonki. Na koniec dodajemy ubita śmietane i mieszamy łopatką. Masę wykładamy na ostudzony spód. Można dodać owoce według uznania.</p><p></p><p>Polewa:</p><p>-2 gorzkie czekolady</p><p>-1/3 kostki margaryny</p><p>-150ml mleka</p><p></p><p>Wszystkie składniki polewy wkładamy do rondla i podgrzewamy na małym ogniu aż do ich rozpuszczenia, cały czas mieszając, ponieważ polewa łatwo sie przypala. Ciepłą polewą smarujemy masę i wstawiamy do lodówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 258793, member: 778"] [B]Sernik na zimno[/B] [I]Porcja na jedną dużą blachę[/I] Spód: -1 i 1/3 szklanki płatków owsianych -3/4 szklanki cukru pudru -1 paczka wiórków kokosowych -1 paczka orzeszków laskowych -1/2 paczki całych migdałów -1/2 paczki płatków migdałów -3/4 kostki margaryny Wszystkie składniki lepimy razem tworząc kulę. Uzyskaną masą wyklejamy dno blachy i pieczemy na złoty kolor. Masa: -1,8- 2kg twarogu trzykrotnie mielonego -1 i 1/2 szklanki cukru pudru -3 limonki lub cytryny (sok lub starta skórka) -4 torebki śmietan-fixu -2 torebki smietany w proszku lub 1/2 litra śmietany tortowej (ubić) Ucieramy twaróg z cukrem pudrem, skórką z cytryny lub limonki, śmietan-fixem i sokiem z limonki. Na koniec dodajemy ubita śmietane i mieszamy łopatką. Masę wykładamy na ostudzony spód. Można dodać owoce według uznania. Polewa: -2 gorzkie czekolady -1/3 kostki margaryny -150ml mleka Wszystkie składniki polewy wkładamy do rondla i podgrzewamy na małym ogniu aż do ich rozpuszczenia, cały czas mieszając, ponieważ polewa łatwo sie przypala. Ciepłą polewą smarujemy masę i wstawiamy do lodówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno
Top
Bottom