do małej tortownicy:
1. serek homogenizowany, ja kupuję w Lidlu serki Linaessa, czy coś takiego
2 pudełka po 500 gram każdy
biorę albo dwa waniliowe albo dwa z marakują
2 dwie biale najzwyklejsze czekolady
3. łyżka masła
4. biszkopty do tortownicy
5. do serka waniliowego wiórka kokosowe
do owocowej posypkę, galaretkę, czy co kto lubi
6. do namoczenia biszkoptów
do wersji waniliowej używam kawy zbożowej (bo to dla dzieci)
do wersjii owocowej herbatki owocowej
7. 30 g żelatyny
rozpuszczam żelatynę w małej ilości wody
wstawiam połamaną czekoladę do kąpieli wodnej
w tym czasie miksuję serki
jak czekolada się rozpuści dodaję łyżkę masła, mieszam i zdejmuję z gazu
dodaję do serka i dalej miksuję
wlewam po trochu żelatynę i jeszcze trochę miksuję
wersja z serkiem waniliowym:
do masy dosypuję 3 łyżki wiórków
układam biszkopty i polewam łyżeczką słodką kawą zbożową wykładam masę i posypuję wiórkami
i do lodówki
wersja z serkiem owocowym:
biszkopty polewam herbatką owocową
wykładam masę
wymyślam coś na wierzch
i do lodówki
1. serek homogenizowany, ja kupuję w Lidlu serki Linaessa, czy coś takiego

biorę albo dwa waniliowe albo dwa z marakują
2 dwie biale najzwyklejsze czekolady
3. łyżka masła
4. biszkopty do tortownicy
5. do serka waniliowego wiórka kokosowe
do owocowej posypkę, galaretkę, czy co kto lubi

6. do namoczenia biszkoptów
do wersji waniliowej używam kawy zbożowej (bo to dla dzieci)
do wersjii owocowej herbatki owocowej
7. 30 g żelatyny
rozpuszczam żelatynę w małej ilości wody
wstawiam połamaną czekoladę do kąpieli wodnej
w tym czasie miksuję serki
jak czekolada się rozpuści dodaję łyżkę masła, mieszam i zdejmuję z gazu
dodaję do serka i dalej miksuję
wlewam po trochu żelatynę i jeszcze trochę miksuję
wersja z serkiem waniliowym:
do masy dosypuję 3 łyżki wiórków
układam biszkopty i polewam łyżeczką słodką kawą zbożową wykładam masę i posypuję wiórkami
i do lodówki
wersja z serkiem owocowym:
biszkopty polewam herbatką owocową
wykładam masę
wymyślam coś na wierzch

i do lodówki
Ostatnią edycję dokonał moderator: