Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="żyrafka" data-source="post: 717512" data-attributes="member: 4159"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>szklanka mleka</p><p>mała paczka żelatyny</p><p>4 serki homogenizowane waniliowe</p><p>15 dag masła</p><p>szklanka cukru pudru</p><p>4 jajka</p><p></p><p>Wykonanie: żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, ostudzić. Masło rozpuścić. Do miski wrzucić serki, cukier, przestudzone masło, żóltka. Białka ubić na sztywno, dodać do serków. Na końcu wlać mleko z żelatyną. Wyłożyć do formy, szybko tężeje. Na wierzchu układam truskawki i zalewam truskawkową galaretką. To jest moja obcja ulubiona. Można dac dowolne owoce. W sezonie robię też z jagodami, borówką amerykańską. </p><p>Jeśli ktoś się boi surowych jajek to może je ubić z cukrem na parze i po ostudzeniu dodać. Używam zawsze sprawdzonych jajek ze wsi i jest OK. Myslę, że przy ubijaniu na parze ciasto może stracić, bo nie będzie piany, która nadaje mu puszystości.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="żyrafka, post: 717512, member: 4159"] [B]Składniki:[/B] szklanka mleka mała paczka żelatyny 4 serki homogenizowane waniliowe 15 dag masła szklanka cukru pudru 4 jajka Wykonanie: żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, ostudzić. Masło rozpuścić. Do miski wrzucić serki, cukier, przestudzone masło, żóltka. Białka ubić na sztywno, dodać do serków. Na końcu wlać mleko z żelatyną. Wyłożyć do formy, szybko tężeje. Na wierzchu układam truskawki i zalewam truskawkową galaretką. To jest moja obcja ulubiona. Można dac dowolne owoce. W sezonie robię też z jagodami, borówką amerykańską. Jeśli ktoś się boi surowych jajek to może je ubić z cukrem na parze i po ostudzeniu dodać. Używam zawsze sprawdzonych jajek ze wsi i jest OK. Myslę, że przy ubijaniu na parze ciasto może stracić, bo nie będzie piany, która nadaje mu puszystości. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno
Top
Bottom