Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ela-c" data-source="post: 179363" data-attributes="member: 561"><p>Jest to prosty sernik ale bardzo dobry </p><p>składniki:</p><p>3 serki waniliowe homegenizowane</p><p>2 galaretki cytrynowe</p><p>2 galaretki wiśniowe</p><p>owoce, ja lubię winogrona</p><p></p><p></p><p>Rozpuszczamy galaretkę wiśniową w połowie wody jaka jest napisana na opakowaniu. Kiedy przestygnie dodajemy serek i bardzo dokładnie mieszamy, kiedy zacznie tężec wlewamy do tortownicy (jeżeli wlejemy od razu, to masa może nam wypłynąc na łączeniu tortownicy). Wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy drugą warstwę tym razem z galaretką cytrynową i postępujemy jak wyżej. To samo robimy z 3 warstą (galaretka wiśniowa). Ostatnia warstwa to owoce zalane galaretką. ja daję winogrona i układam je jedno obok drugiego, ściśle aż wypełnią całą tortownicę.</p><p>Sernik ten można urozmaicic dodając biszkopty maczane w galaretce na spód lub dodając do masy rodzynki itp. Ja jednak najbardziej lubię taki "czysty" sernik bez dodatków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ela-c, post: 179363, member: 561"] Jest to prosty sernik ale bardzo dobry składniki: 3 serki waniliowe homegenizowane 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki wiśniowe owoce, ja lubię winogrona Rozpuszczamy galaretkę wiśniową w połowie wody jaka jest napisana na opakowaniu. Kiedy przestygnie dodajemy serek i bardzo dokładnie mieszamy, kiedy zacznie tężec wlewamy do tortownicy (jeżeli wlejemy od razu, to masa może nam wypłynąc na łączeniu tortownicy). Wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy drugą warstwę tym razem z galaretką cytrynową i postępujemy jak wyżej. To samo robimy z 3 warstą (galaretka wiśniowa). Ostatnia warstwa to owoce zalane galaretką. ja daję winogrona i układam je jedno obok drugiego, ściśle aż wypełnią całą tortownicę. Sernik ten można urozmaicic dodając biszkopty maczane w galaretce na spód lub dodając do masy rodzynki itp. Ja jednak najbardziej lubię taki "czysty" sernik bez dodatków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik na zimno
Bottom