- Lut 5, 2010
- 8
- 0
- 0
Składniki:
1kg serka z wiaderka ja użyłam " president"
10 jajek
1,5 szkl cukru
1 szkl mleka
0,5 szkl oleju
1 czubata łyżka maki ziemniaczanej
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
bakalie
zapach
Sposób wykonania:
Żółtka oddzielić od białek.Pianę ubić z cukrem. Ser wyłożyć do sporawej miski ponieważ masy serowej będzie dużo. Połączyć go z żółtkami, wlać mleko, następnie olej, wsypać budynie w proszku, mąkę ziemniaczana, dodać aromat i bakalie. Do masy serowej wmieszać delikatnie piane ubita z cukrem.
Spód do sernika:
2,5 szkl mąki pszennej
0,5 szkl cukru
3 żółtka
10dkg margaryny
2 płaskie łyżki szmalcu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Wyłożyć nim blachę. Sernik piec ok godziny.
Smacznego!!!

1kg serka z wiaderka ja użyłam " president"
10 jajek
1,5 szkl cukru
1 szkl mleka
0,5 szkl oleju
1 czubata łyżka maki ziemniaczanej
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
bakalie
zapach
Sposób wykonania:
Żółtka oddzielić od białek.Pianę ubić z cukrem. Ser wyłożyć do sporawej miski ponieważ masy serowej będzie dużo. Połączyć go z żółtkami, wlać mleko, następnie olej, wsypać budynie w proszku, mąkę ziemniaczana, dodać aromat i bakalie. Do masy serowej wmieszać delikatnie piane ubita z cukrem.
Spód do sernika:
2,5 szkl mąki pszennej
0,5 szkl cukru
3 żółtka
10dkg margaryny
2 płaskie łyżki szmalcu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Wyłożyć nim blachę. Sernik piec ok godziny.
Smacznego!!!

