Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik pomarańczowy wg M. Roux
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="betsetse" data-source="post: 972317" data-attributes="member: 16099"><p>Zrobiłam na imprezę rodzinna, nie do końca wiedziałam co z niego wyjdzie bo pierwszy raz robiłam cheesecaka ,smak powala na kolana, sernikowa ekstrawagancja, smak jest na tyle inny ze na długo zapada w pamięć. był by idealny gdyby nie spod który bardzo namókł. </p><p>Nasunęło mi się kilka pytań:</p><p>1- czy gdy pieczemy metoda gazetowa to zmieniamy opaski tak jak w torciku sernikowym, i po 13 minutach wyjmujemy sernik zmieniamy opaski , czy może tylko zmniejszamy temperaturę nie wyjmując go bo te pierwsze wystarcza. ja go wyjęłam i zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam bo był strasznie kołyszący.</p><p>2- czy może któraś z was wie ile dać tego soku pomarańczowego w ml by spod nie był taki mokry mój był totalnie rozmoknięty, po przełożeniu go na talerz jeszcze z niego ciekło.Nieszczęsny papier do pieczenia strasznie był wilgotny nie do wyjęcia spod sernika, może macie patent jak spod takiego ciasta wyjąć papier do pieczenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="betsetse, post: 972317, member: 16099"] Zrobiłam na imprezę rodzinna, nie do końca wiedziałam co z niego wyjdzie bo pierwszy raz robiłam cheesecaka ,smak powala na kolana, sernikowa ekstrawagancja, smak jest na tyle inny ze na długo zapada w pamięć. był by idealny gdyby nie spod który bardzo namókł. Nasunęło mi się kilka pytań: 1- czy gdy pieczemy metoda gazetowa to zmieniamy opaski tak jak w torciku sernikowym, i po 13 minutach wyjmujemy sernik zmieniamy opaski , czy może tylko zmniejszamy temperaturę nie wyjmując go bo te pierwsze wystarcza. ja go wyjęłam i zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam bo był strasznie kołyszący. 2- czy może któraś z was wie ile dać tego soku pomarańczowego w ml by spod nie był taki mokry mój był totalnie rozmoknięty, po przełożeniu go na talerz jeszcze z niego ciekło.Nieszczęsny papier do pieczenia strasznie był wilgotny nie do wyjęcia spod sernika, może macie patent jak spod takiego ciasta wyjąć papier do pieczenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik pomarańczowy wg M. Roux
Bottom