Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik pomarańczowy z mango
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1735181" data-attributes="member: 1024"><p>Tym razem jeszcze inna wersja. Natknęłam się kiedyś w necie na przepis na sernik z mango z poznańskiej La Ruiny, w którym jednym ze składników było słodzone mleko skondensowane. Wykorzystałam ten pomysł i zastąpiłam nim używaną zazwyczaj białą czekoladę. Dodałam też mascarpone , bo miałam w lodówce pudełko z krótkim terminem ważności. Sernik wyszedł pyszny, bardzo kremowy, więc póki pamiętam, zapisuję, jak go robiłam.</p><p>[ATTACH]111328[/ATTACH]</p><p>[ATTACH]111326[/ATTACH]</p><p>Spód - 1 opakowanie ciastek Digestives z 75 g masła</p><p>Masa serowa:</p><p>1 kg sera śmietankowego "Twój smak" z Wielunia</p><p>250 g mascarpone</p><p>1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego</p><p>1 puszka pulpy z mango alphonso 450 g</p><p>5 jajek średniej wielkości</p><p>2 łyżki likieru pomarańczowego</p><p>1 łyżka cukru z wanilią</p><p>skórka otarta z jednej cytryny</p><p>2 płaskie łyżki maizeny</p><p>2 płaskie łyżki mąki pszennej</p><p>Dekoracja - bita śmietana, starta czekolada i plastry mango z puszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1735181, member: 1024"] Tym razem jeszcze inna wersja. Natknęłam się kiedyś w necie na przepis na sernik z mango z poznańskiej La Ruiny, w którym jednym ze składników było słodzone mleko skondensowane. Wykorzystałam ten pomysł i zastąpiłam nim używaną zazwyczaj białą czekoladę. Dodałam też mascarpone , bo miałam w lodówce pudełko z krótkim terminem ważności. Sernik wyszedł pyszny, bardzo kremowy, więc póki pamiętam, zapisuję, jak go robiłam. [ATTACH]111328[/ATTACH] [ATTACH alt="IMG_20240721_071829.jpg"]111326[/ATTACH] Spód - 1 opakowanie ciastek Digestives z 75 g masła Masa serowa: 1 kg sera śmietankowego "Twój smak" z Wielunia 250 g mascarpone 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 1 puszka pulpy z mango alphonso 450 g 5 jajek średniej wielkości 2 łyżki likieru pomarańczowego 1 łyżka cukru z wanilią skórka otarta z jednej cytryny 2 płaskie łyżki maizeny 2 płaskie łyżki mąki pszennej Dekoracja - bita śmietana, starta czekolada i plastry mango z puszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik pomarańczowy z mango
Top
Bottom