Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik przekładany
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zauberi" data-source="post: 1115197" data-attributes="member: 23623"><p>Przepis pochodzi z książki &quot;103 ciasta siostry Anastazji&quot; Polecam!</p><p></p><p>Biszkopt:</p><p></p><p>6 jajek,</p><p></p><p>1 szklanka mąki,</p><p></p><p>1 szklanka cukru,</p><p></p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>kisiel wiśniowy (dałam żurawinowy - dlatego nie ma takiego intensywnego koloru),</p><p></p><p>2 łyżki kakao</p><p></p><p>Ser:</p><p></p><p>1 kg sera mielonego(użyłam sera zmielonego President tłustego),</p><p></p><p>250 g margaryny lub masła,</p><p></p><p>6 jajek,</p><p></p><p>1 budyń waniliowy,</p><p></p><p>1 szklanka cukru,</p><p></p><p>bakalie (dałam rodzynki i skórkę pomarańczową)</p><p></p><p>Biszkopt: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dosypując powoli cukier. Dodawać po jednym żółtku, delikatnie mieszając. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kisiel, do drugiej kakao. Piec dwa placki (piekłam w foremkach 32x20*) w temp. 160 stopni ok. 30 minut.</p><p></p><p>Ser: masło utrzeć, dodać cukier i stopniowo dodawać po jednym żółtku. Dodać ser, budyń i bakalie. Z białek ubić pianę i dodać do masy serowej. Lekko wymieszać, podzielić na 2 części.</p><p></p><p>W biszkoptach wyciąć kółka (obwód wielkości kieliszka), przełożyć kółka różowe do brązowego placka. A brązowe do różowego placka. Na ciemne ciasto wylać pół sera i przykryć ciastem różowym. Na nie wylać resztę sera i wyrównać. Piec w temp. 180 stopni przez 40-45 minut.</p><p></p><p>*Uwaga: moja blaszka nie była za wysoka i całe ciasto by mi się w niej nie zmieściło, więc zrobiłam podwyższenie blaszki ze złożonego podwójnie papieru do pieczenia, który zszyłam zszywaczem, możecie ciasto zrobić np. w tortownicy wtedy nie powinno być problemu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zauberi, post: 1115197, member: 23623"] Przepis pochodzi z książki "103 ciasta siostry Anastazji" Polecam! Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia kisiel wiśniowy (dałam żurawinowy - dlatego nie ma takiego intensywnego koloru), 2 łyżki kakao Ser: 1 kg sera mielonego(użyłam sera zmielonego President tłustego), 250 g margaryny lub masła, 6 jajek, 1 budyń waniliowy, 1 szklanka cukru, bakalie (dałam rodzynki i skórkę pomarańczową) Biszkopt: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dosypując powoli cukier. Dodawać po jednym żółtku, delikatnie mieszając. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kisiel, do drugiej kakao. Piec dwa placki (piekłam w foremkach 32x20*) w temp. 160 stopni ok. 30 minut. Ser: masło utrzeć, dodać cukier i stopniowo dodawać po jednym żółtku. Dodać ser, budyń i bakalie. Z białek ubić pianę i dodać do masy serowej. Lekko wymieszać, podzielić na 2 części. W biszkoptach wyciąć kółka (obwód wielkości kieliszka), przełożyć kółka różowe do brązowego placka. A brązowe do różowego placka. Na ciemne ciasto wylać pół sera i przykryć ciastem różowym. Na nie wylać resztę sera i wyrównać. Piec w temp. 180 stopni przez 40-45 minut. *Uwaga: moja blaszka nie była za wysoka i całe ciasto by mi się w niej nie zmieściło, więc zrobiłam podwyższenie blaszki ze złożonego podwójnie papieru do pieczenia, który zszyłam zszywaczem, możecie ciasto zrobić np. w tortownicy wtedy nie powinno być problemu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik przekładany
Top
Bottom