Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik puszysty i śmietankowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alice" data-source="post: 13672" data-attributes="member: 17"><p>50 dag sera - nie kwaśnego - podstawa sernika to dobry ser - najlepiej kupiony w "kawałku" - tłusty lub półtłusty , trochę wilgotny (nie twaróg w kubku lub folii czy ser w kostce) </p><p>4 (ewentualnie 5) jajek </p><p>1/2 masła roślinnego </p><p>1/2 szkl. cukru </p><p>1/2 olejku śmietankowego </p><p>budyń śmietankowy (40 gram) </p><p>8 dag rodzynek (drobnych) </p><p>biszkopty </p><p></p><p>Ser zmielić . Masło ubić z cukrem na puszystą masę . Dodać żółtka i ukręcić . Dodać ser, olejek, budyń i dobrze ukręcić na puszystą masę (która powinna nawet trochę "urosnąć") . Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie domieszać wraz z rodzynkami . Tortownicę (średnią) wyłożyc biszkoptami . Na to wylać masę serową . Piec 1 godz. w 180 oC . </p><p>Po wystudzeniu można go polać polewą czekoladową .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alice, post: 13672, member: 17"] 50 dag sera - nie kwaśnego - podstawa sernika to dobry ser - najlepiej kupiony w "kawałku" - tłusty lub półtłusty , trochę wilgotny (nie twaróg w kubku lub folii czy ser w kostce) 4 (ewentualnie 5) jajek 1/2 masła roślinnego 1/2 szkl. cukru 1/2 olejku śmietankowego budyń śmietankowy (40 gram) 8 dag rodzynek (drobnych) biszkopty Ser zmielić . Masło ubić z cukrem na puszystą masę . Dodać żółtka i ukręcić . Dodać ser, olejek, budyń i dobrze ukręcić na puszystą masę (która powinna nawet trochę "urosnąć") . Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie domieszać wraz z rodzynkami . Tortownicę (średnią) wyłożyc biszkoptami . Na to wylać masę serową . Piec 1 godz. w 180 oC . Po wystudzeniu można go polać polewą czekoladową . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik puszysty i śmietankowy
Top
Bottom