Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik rosyjski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="inula" data-source="post: 1104639" data-attributes="member: 12086"><p>Przepis pochodzi z książeczki 'Kuchnia rosyjska - nowe pomysły na tradycyjne potrawy' kupionej z 'Panią domu':</p><p></p><p><strong><u>Ciasto:</u></strong></p><p><strong>* 250 g mąki</strong></p><p><strong>* 40 g kakao</strong></p><p><strong>* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia</strong></p><p><strong>* 100 g cukru</strong></p><p><strong>* 1 cukier waniliowy</strong></p><p><strong>* 1 jajko</strong></p><p><strong>* 150 g masła</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><u>Masa serowa:</u></strong></p><p><strong>* 200 g masła </strong><em>(pominęłam bo dałam ser z wiaderka)</em><strong></strong></p><p><strong>* 600 g mielonego tłustego twarogu </strong><em>(dałam 1 kg sera z wiaderka z Lidla)</em><strong></strong></p><p><strong>* 3 jajka </strong><em>(dałam 4)</em><strong></strong></p><p><strong>* 150 g cukru</strong></p><p><strong>* 1 cukier waniliowy</strong></p><p><strong>* 1 budyń waniliowy w proszku </strong><em>(dałam 2 ze względu na większą ilość sera)</em><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>* cukier puder do posypania</strong></p><p></p><p><em><u>Ciasto:</u></em></p><p><em>Na stolnicę przesiać mąkę razem z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło pokrojone w kosteczkę, całość posiekać nożem. (Ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam to malakserem). Jak już powstaną grudki dodać oba cukry i jajko, szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć do lodówki, pozostałym wyłożyć dno tortownicy (ja piekłam w prostokątnej blasze o wymiarach 32x20 cm).</em></p><p><em></em></p><p><em><u>Masa serowa:</u></em></p><p><em>Masło rozpuścić. Jajka ubić z cukrami. Nie przerywając ubijania dodawać małymi porcjami ser. Na koniec masę wymieszać z budyniem i stopionym masłem.</em></p><p><em></em></p><p><em>Masę serową wylać na spód ciasta. Na wierzch nakładać małe kawałeczki pozostawionego wcześniej ciasta.</em></p><p><em>Piec około godzinę w temp. 185st.C. </em></p><p><em>Ostudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem.</em></p><p></p><p>[ATTACH=full]62151[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="inula, post: 1104639, member: 12086"] Przepis pochodzi z książeczki 'Kuchnia rosyjska - nowe pomysły na tradycyjne potrawy' kupionej z 'Panią domu': [B][U]Ciasto:[/U] * 250 g mąki * 40 g kakao * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 100 g cukru * 1 cukier waniliowy * 1 jajko * 150 g masła [U]Masa serowa:[/U] * 200 g masła [/B][I](pominęłam bo dałam ser z wiaderka)[/I][B] * 600 g mielonego tłustego twarogu [/B][I](dałam 1 kg sera z wiaderka z Lidla)[/I][B] * 3 jajka [/B][I](dałam 4)[/I][B] * 150 g cukru * 1 cukier waniliowy * 1 budyń waniliowy w proszku [/B][I](dałam 2 ze względu na większą ilość sera)[/I][B] * cukier puder do posypania[/B] [I][U]Ciasto:[/U] Na stolnicę przesiać mąkę razem z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło pokrojone w kosteczkę, całość posiekać nożem. (Ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam to malakserem). Jak już powstaną grudki dodać oba cukry i jajko, szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć do lodówki, pozostałym wyłożyć dno tortownicy (ja piekłam w prostokątnej blasze o wymiarach 32x20 cm). [U]Masa serowa:[/U] Masło rozpuścić. Jajka ubić z cukrami. Nie przerywając ubijania dodawać małymi porcjami ser. Na koniec masę wymieszać z budyniem i stopionym masłem. Masę serową wylać na spód ciasta. Na wierzch nakładać małe kawałeczki pozostawionego wcześniej ciasta. Piec około godzinę w temp. 185st.C. Ostudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem.[/I] [ATTACH=full]62151[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik rosyjski
Top
Bottom