Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik ślimaczek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alutka" data-source="post: 499932" data-attributes="member: 3338"><p>35 dag mąki</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia </p><p>20 dag masła </p><p>25 dag cukru </p><p>3 jajka</p><p>5 łyżek konfitury truskawkowej </p><p>75 dag chudego twarogu (ja użyłam półtłustego) </p><p>1 torebka budyniu waniliowego </p><p>3 łyżki soku pomarańczowego </p><p>mąka i tłuszcz do formy oraz truskawki do dekoracji </p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p> Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia,rozdrobnionym masłem,10 dag cukru i 1 jajkiem,wyrobić na gładkie ciasto.Zawinąć w folię,włożyć na 30 min do lodówki.Tortownicę o śr. 26 cm natłuścić,posypać mąką.Połowę ciasta rozwałkować na krążek o śr.32 cm wylepić nim formę.Pozostałe ciasto rozwałkować na prostokąt (30/15 cm) posmarować konfiturą,zwinąc w rulon,pokroić na 12 plasterków.</p><p> Dwa jajka ubić z 15 dag cukru.Dodać twaróg,budyń w proszku i sok pomarańczowy,wymieszać.Masę rozsmarować na cieście.Wierzch wyrównać,obłożyć przygotowanymi rulonikami.Piec 60 min. w temp.175^C Po wyjęciu udekorować owocami.</p><p></p><p>[ATTACH=full]9967[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]9968[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]9969[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]9971[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]9974[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alutka, post: 499932, member: 3338"] 35 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 dag masła 25 dag cukru 3 jajka 5 łyżek konfitury truskawkowej 75 dag chudego twarogu (ja użyłam półtłustego) 1 torebka budyniu waniliowego 3 łyżki soku pomarańczowego mąka i tłuszcz do formy oraz truskawki do dekoracji Przygotowanie: Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia,rozdrobnionym masłem,10 dag cukru i 1 jajkiem,wyrobić na gładkie ciasto.Zawinąć w folię,włożyć na 30 min do lodówki.Tortownicę o śr. 26 cm natłuścić,posypać mąką.Połowę ciasta rozwałkować na krążek o śr.32 cm wylepić nim formę.Pozostałe ciasto rozwałkować na prostokąt (30/15 cm) posmarować konfiturą,zwinąc w rulon,pokroić na 12 plasterków. Dwa jajka ubić z 15 dag cukru.Dodać twaróg,budyń w proszku i sok pomarańczowy,wymieszać.Masę rozsmarować na cieście.Wierzch wyrównać,obłożyć przygotowanymi rulonikami.Piec 60 min. w temp.175^C Po wyjęciu udekorować owocami. [ATTACH=full]9967[/ATTACH] [ATTACH=full]9968[/ATTACH] [ATTACH=full]9969[/ATTACH] [ATTACH=full]9971[/ATTACH] [ATTACH=full]9974[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik ślimaczek
Top
Bottom