Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik Snickers
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="viola32" data-source="post: 690786" data-attributes="member: 6066"><p>Wstawiamy do garnka z woda 1 puszke mleka slodz.skondensow.i gotujemy 2,5-3h ciagle uzupelniajac wode by zakrywala puszke</p><p></p><p>1 szkl.maki</p><p>2 lyzki cukru</p><p>1 jajko</p><p>5 dkg marg.</p><p>1 lyzeczka proszku do piecz.</p><p>Wszystkie skladniki zagniatamy reka i wykladamy na blache.Chwile podpiekamy do lekkiego zrumienienia</p><p></p><p>1kg twarogu miel.</p><p>8 jajek</p><p>1 marg.Kasia</p><p>2 lyzki maki pszennej</p><p>2 lyzki maki ziemniacz.</p><p>1 szkl.cukru pudru</p><p>aromat pomarancz.</p><p></p><p>100g orzechow wloskich luskanych(mozna dac wiecej)</p><p></p><p>Zoltka miksujemy z cukrem.Dodajemy miekka marg.Kasie,miksujemy.Gdy powstanie jednolita masa dodajemy po trochu twarogu</p><p>,aromat,obie maki i miksujemy.Dodajemy namoczone rodzynki mieszamy.Ubijamy piane z bialek dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.Przekladamy na wczesniej podpieczony spod i pieczemy ok.50-60min. w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach.</p><p>Otwieramy nie goraca ale ciepla puszke z ugotowanym karmelem i wykladamy na jeszcze cieply sernik,na karmel wykladamy posiekane orzechy wloskie.</p><p></p><p>Sernik najlepszy jest na drugi,trzeci dzien po prostu rozplywa sie w ustach.</p><p></p><p>Robilam go parokrotnie i zawsze jest udany.Zachecam do sprobowania.SMACZNEGO!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="viola32, post: 690786, member: 6066"] Wstawiamy do garnka z woda 1 puszke mleka slodz.skondensow.i gotujemy 2,5-3h ciagle uzupelniajac wode by zakrywala puszke [B][/B]1 szkl.maki 2 lyzki cukru 1 jajko 5 dkg marg. 1 lyzeczka proszku do piecz. Wszystkie skladniki zagniatamy reka i wykladamy na blache.Chwile podpiekamy do lekkiego zrumienienia [B][/B]1kg twarogu miel. 8 jajek 1 marg.Kasia 2 lyzki maki pszennej 2 lyzki maki ziemniacz. 1 szkl.cukru pudru aromat pomarancz. 100g orzechow wloskich luskanych(mozna dac wiecej) Zoltka miksujemy z cukrem.Dodajemy miekka marg.Kasie,miksujemy.Gdy powstanie jednolita masa dodajemy po trochu twarogu ,aromat,obie maki i miksujemy.Dodajemy namoczone rodzynki mieszamy.Ubijamy piane z bialek dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.Przekladamy na wczesniej podpieczony spod i pieczemy ok.50-60min. w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach. Otwieramy nie goraca ale ciepla puszke z ugotowanym karmelem i wykladamy na jeszcze cieply sernik,na karmel wykladamy posiekane orzechy wloskie. Sernik najlepszy jest na drugi,trzeci dzien po prostu rozplywa sie w ustach. Robilam go parokrotnie i zawsze jest udany.Zachecam do sprobowania.SMACZNEGO! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik Snickers
Top
Bottom