Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik śródziemnomorski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1732031" data-attributes="member: 1024"><p>[ATTACH]110643[/ATTACH]</p><p>[ATTACH]110641[/ATTACH]</p><p>Tym razem taka wersja:</p><p>Tortownica o średnicy 26 cm.</p><p>Składniki:</p><p>1 kg twarogu Mój ulubiony z Wielunia </p><p>350 g chałwy pistacjowej</p><p>100 g białej czekolady</p><p>kilka łyżek kremówki do roztopienia czekolady</p><p>6 jajek L</p><p>cukier z prawdziwą wanilią</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>2 płaskie łyżki mąki pszennej</p><p></p><p>Nie dodawałam cukru, ale jak ktoś woli słodsze wypieki, może dać pół szklanki.</p><p>Spód tradycyjny, ciasteczkowy.</p><p>Skończył mi się zapas Digestives, więc kupiłam jakieś pełnoziarniste herbatniki w Biedronce.</p><p>Do dekoracji kremówka ubita z mascarpone i posiekane pistacje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1732031, member: 1024"] [ATTACH alt="IMG_20240511_150105.jpg"]110643[/ATTACH] [ATTACH alt="IMG_20240511_150820.jpg"]110641[/ATTACH] Tym razem taka wersja: Tortownica o średnicy 26 cm. Składniki: 1 kg twarogu Mój ulubiony z Wielunia 350 g chałwy pistacjowej 100 g białej czekolady kilka łyżek kremówki do roztopienia czekolady 6 jajek L cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżki soku z cytryny 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej Nie dodawałam cukru, ale jak ktoś woli słodsze wypieki, może dać pół szklanki. Spód tradycyjny, ciasteczkowy. Skończył mi się zapas Digestives, więc kupiłam jakieś pełnoziarniste herbatniki w Biedronce. Do dekoracji kremówka ubita z mascarpone i posiekane pistacje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik śródziemnomorski
Top
Bottom