- Gru 10, 2007
- 1,309
- 0
- 0
Mój nie cukiniowy, a szpinakowy, ale bardzo zbliżony więc wstawiam tutaj:
400 g serka śmietankowego do serników,
100 g fety,
3 jajka,
500 g świeżego szpinaku,
1 łyżka masła,
1 mała cebula,
1 łyżka mielonych migdałów,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
1 ząbek czosnku,
Cebule posiekać, zeszklić na maśle. Szpinak podrzeć i wrzucić do cebuli. Poddusić aż zmięknie i przestudzić. Trzepaczką rozbełtać jajka, wymieszać z serem. Dodać szpinak, przyprawy, migdały i pokruszoną fetę. Przelać do foremki i piec 1 h. I gotowe
Chciałam uzyskać taki efekt. Trzeba by chyba szpinak dodać na końcu i bardzo delikatnie wymieszać
400 g serka śmietankowego do serników,
100 g fety,
3 jajka,
500 g świeżego szpinaku,
1 łyżka masła,
1 mała cebula,
1 łyżka mielonych migdałów,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
1 ząbek czosnku,
Cebule posiekać, zeszklić na maśle. Szpinak podrzeć i wrzucić do cebuli. Poddusić aż zmięknie i przestudzić. Trzepaczką rozbełtać jajka, wymieszać z serem. Dodać szpinak, przyprawy, migdały i pokruszoną fetę. Przelać do foremki i piec 1 h. I gotowe



Chciałam uzyskać taki efekt. Trzeba by chyba szpinak dodać na końcu i bardzo delikatnie wymieszać

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: