koniec I fazy
2 opakowania po 500 g naturalnego serka Delfiko 24% tłuszczu
8 jajek
3/4 szklanki fruktozy
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
aromat np. pomarańczowy lub waniliowy
15 dag margaryny Kasia
Piekarnik rozgrzewamy do 250 stopni.
Margaryne rozpuścić.
Zółtka ubijamy na puszysta mase z fruktoza, dodajemy po łyżce serka cały czas mieszając. Gdy masa jest jednolita dodajemy tłuszcz, proszek i aromat. Ubiajamy sztywną pianę z białek, delikatnie mieszamy z serem. Przekałdamy do duzej wysmarowanej olejem tortownicy. Wkładamy do piekarnika, po 5 min zmniejszamy temperature do 180 stopnii. Pieczemy godzine, jeżli wierzch sie za mocno przypieka nalezy przykryć sernik folią aluminiową. Po wyjecia z piekarnika odkrawamy nozem ciasto od boków tortownicy.
2 opakowania po 500 g naturalnego serka Delfiko 24% tłuszczu
8 jajek
3/4 szklanki fruktozy
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
aromat np. pomarańczowy lub waniliowy
15 dag margaryny Kasia
Piekarnik rozgrzewamy do 250 stopni.
Margaryne rozpuścić.
Zółtka ubijamy na puszysta mase z fruktoza, dodajemy po łyżce serka cały czas mieszając. Gdy masa jest jednolita dodajemy tłuszcz, proszek i aromat. Ubiajamy sztywną pianę z białek, delikatnie mieszamy z serem. Przekałdamy do duzej wysmarowanej olejem tortownicy. Wkładamy do piekarnika, po 5 min zmniejszamy temperature do 180 stopnii. Pieczemy godzine, jeżli wierzch sie za mocno przypieka nalezy przykryć sernik folią aluminiową. Po wyjecia z piekarnika odkrawamy nozem ciasto od boków tortownicy.
