Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik truskawkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 715015" data-attributes="member: 344"><p>wg. Pani domu poleca, Ciasta z owocami 3 (60)/ 2006</p><p></p><p>Spód:</p><p>1 szkl mąki</p><p>5 tbsp cukru pudru</p><p>1/2 tsp proszku do pieczenia</p><p>125 g masła</p><p>1 żółtko</p><p>Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Wylepić tortownicę 23 cm. Podpiec w 200* przez 20- 25 min. Ostudzić.</p><p></p><p>Masa:</p><p>200- 250 g truskawek</p><p>750 g trzykrotnie mielonego sera</p><p>200- 300 g cukru pudru</p><p>1 cukier wanilinowy</p><p>3 jajka</p><p>Truskawki zmiksować. Ser utrzeć z cukrami. Wmieszać jajka i mus truskawkowy. Masę wylać na wystudzony spód. Piec w 160* przez 75 min. Następnie uchylić drzwiczki piekarnika i studzić sernik przez 30 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Chłodzić w lodówce przez noc.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]27379[/ATTACH]</p><p></p><p>Moje modyfikacje: u mnie podpieczony spód z ciastek, bo piekarnik mojej nie- teściowej jest nieskory do współpracy.</p><p>Użyłam <a href="http://www.piatnica.com.pl/prod_twarog_sernikowy_miel.htm" target="_blank">sera</a> z Piątnicy (14% tłuszczu)</p><p>Jak uczy Joanna- Królowa Serników:</p><p>- masę mieszałam łyżką, tylko do połączenia się składników, </p><p>- piekłam metodą gazetową (kąpiel wodna też jest ok.), </p><p>- po 75 min. wyłączyłam piekarnik, bez sprawdzania patyczkiem itp. mimo, że sernik wydawał się nie do końca upieczony</p><p></p><p>Nie wyszedł nawet w połowie tak ładny jak serniki Joanny, ale może kiedyś.....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 715015, member: 344"] wg. Pani domu poleca, Ciasta z owocami 3 (60)/ 2006 Spód: 1 szkl mąki 5 tbsp cukru pudru 1/2 tsp proszku do pieczenia 125 g masła 1 żółtko Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Wylepić tortownicę 23 cm. Podpiec w 200* przez 20- 25 min. Ostudzić. Masa: 200- 250 g truskawek 750 g trzykrotnie mielonego sera 200- 300 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy 3 jajka Truskawki zmiksować. Ser utrzeć z cukrami. Wmieszać jajka i mus truskawkowy. Masę wylać na wystudzony spód. Piec w 160* przez 75 min. Następnie uchylić drzwiczki piekarnika i studzić sernik przez 30 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Chłodzić w lodówce przez noc. [ATTACH=full]27379[/ATTACH] Moje modyfikacje: u mnie podpieczony spód z ciastek, bo piekarnik mojej nie- teściowej jest nieskory do współpracy. Użyłam [URL="http://www.piatnica.com.pl/prod_twarog_sernikowy_miel.htm"]sera[/URL] z Piątnicy (14% tłuszczu) Jak uczy Joanna- Królowa Serników: - masę mieszałam łyżką, tylko do połączenia się składników, - piekłam metodą gazetową (kąpiel wodna też jest ok.), - po 75 min. wyłączyłam piekarnik, bez sprawdzania patyczkiem itp. mimo, że sernik wydawał się nie do końca upieczony Nie wyszedł nawet w połowie tak ładny jak serniki Joanny, ale może kiedyś..... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik truskawkowy
Top
Bottom