Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik w cieście miodowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 1039701" data-attributes="member: 4258"><p>Buko, moja masa serowa była i owszem gęsta ale jednak lejąca. Łyżkę używałam, ale do rozprowadzania masy po cieście. I ta wilgoć z sera, przechodzi wtedy do ciasta. Placki miodowe robią się wtedy mieciuteńkie i nie są suche. Widocznie ta konsystencja kupnego sera jest bardzo ważna, o czym wcale nie pomyślałam. </p><p></p><p>Robiłam przy jakimś cieście krem waniliowy na bazie gotowanego mleka, do którego użyłam wanilii wyjętej z własnoręcznie przygotowywanego ekstraktu. Szkoda mi było jej wyrzucić i trzymałam w tej prawie pustej ale szczelnie zamkniętej flaszce. Krem miał cudowny i intensywny aromat waniliowy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 1039701, member: 4258"] Buko, moja masa serowa była i owszem gęsta ale jednak lejąca. Łyżkę używałam, ale do rozprowadzania masy po cieście. I ta wilgoć z sera, przechodzi wtedy do ciasta. Placki miodowe robią się wtedy mieciuteńkie i nie są suche. Widocznie ta konsystencja kupnego sera jest bardzo ważna, o czym wcale nie pomyślałam. Robiłam przy jakimś cieście krem waniliowy na bazie gotowanego mleka, do którego użyłam wanilii wyjętej z własnoręcznie przygotowywanego ekstraktu. Szkoda mi było jej wyrzucić i trzymałam w tej prawie pustej ale szczelnie zamkniętej flaszce. Krem miał cudowny i intensywny aromat waniliowy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik w cieście miodowym
Top
Bottom