Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik w cieście piernikowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 176420" data-attributes="member: 90"><p><u>ciasto:</u></p><p>1 kostka margaryny</p><p>2 szkl. cukru</p><p>1 szkl. mleka</p><p>3-4 łyżki kakao</p><p>4 jajka</p><p>3 szkl. mąki</p><p>1 łyżka proszku do pieczenia</p><p>2 łyżki cynamonu</p><p>margarynę, mleko, cukier i kakao zagotować i ostudzić. Dodać żółtka i mąkę z proszkiem oraz cynamon, dokładnie zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.</p><p></p><p><u>masa serowa:</u></p><p>1 kg sera</p><p>1 kostka masła</p><p>6 jajek</p><p>1 1/2 szkl. cukru pudru</p><p>Ser utrzeć dokładnie z masłem, cukrem i żółtkami, na koniec połączyć z pianą ubitą z białek.</p><p></p><p>Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wylać na sporą blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzch wylać resztę ciasta. Piec ok. 1 godziny w ok. 200-220 stopniach ( w zal. od piekarnika) -najlepiej sprawdzić patyczkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 176420, member: 90"] [U]ciasto:[/U] 1 kostka margaryny 2 szkl. cukru 1 szkl. mleka 3-4 łyżki kakao 4 jajka 3 szkl. mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki cynamonu margarynę, mleko, cukier i kakao zagotować i ostudzić. Dodać żółtka i mąkę z proszkiem oraz cynamon, dokładnie zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. [U]masa serowa:[/U] 1 kg sera 1 kostka masła 6 jajek 1 1/2 szkl. cukru pudru Ser utrzeć dokładnie z masłem, cukrem i żółtkami, na koniec połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wylać na sporą blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzch wylać resztę ciasta. Piec ok. 1 godziny w ok. 200-220 stopniach ( w zal. od piekarnika) -najlepiej sprawdzić patyczkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik w cieście piernikowym
Top
Bottom