Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik w czekoladowym cieście
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 1678333" data-attributes="member: 59"><p>Joanno, gwarancji, że efekt będzie niezadowalajacy nie miałam. </p><p>Nie mam przepisu na swojskiego murzynka żeby na przykład porównać proporcje. Założenie było: zrobić ciasto Janki - owszem, zrobiłam. </p><p></p><p>Nakładając ciasto myślałam, że nie będzie dobrze i nie było. Samo ciasto suche, co przy mleku bywa, szczególnie jeśli masła jest mało, oba warunki spełnione . </p><p>Ani jedna ani druga masa niczym nie powala. </p><p>Dopiero przy próbowaniu zwróciłam uwagę, że cukru jest raptem 50g na ćwierć kilo sera dlatego wyszedł kwaśny budyń. Przy ogrzewaniu ser się kwasi. Taką ilość, a może i więcej, daję do sera do naleśników, które jeszcze są posypane cukrem pudrem. Muffiny też posypałam.</p><p></p><p>Cóż, zmeczymy, bo nie wyrzuca się w tym domu, ale moim zdaniem jest wiele lepszych przepisów żeby marnować surowce, czas i zdrowie by doprowadzać do perfekcji akurat ten. </p><p>No i koniec końców, to już nie będzie ten.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 1678333, member: 59"] Joanno, gwarancji, że efekt będzie niezadowalajacy nie miałam. Nie mam przepisu na swojskiego murzynka żeby na przykład porównać proporcje. Założenie było: zrobić ciasto Janki - owszem, zrobiłam. Nakładając ciasto myślałam, że nie będzie dobrze i nie było. Samo ciasto suche, co przy mleku bywa, szczególnie jeśli masła jest mało, oba warunki spełnione . Ani jedna ani druga masa niczym nie powala. Dopiero przy próbowaniu zwróciłam uwagę, że cukru jest raptem 50g na ćwierć kilo sera dlatego wyszedł kwaśny budyń. Przy ogrzewaniu ser się kwasi. Taką ilość, a może i więcej, daję do sera do naleśników, które jeszcze są posypane cukrem pudrem. Muffiny też posypałam. Cóż, zmeczymy, bo nie wyrzuca się w tym domu, ale moim zdaniem jest wiele lepszych przepisów żeby marnować surowce, czas i zdrowie by doprowadzać do perfekcji akurat ten. No i koniec końców, to już nie będzie ten. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik w czekoladowym cieście
Bottom