Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik w migdałowej oprawie PRZEPYYYSZNY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anno4" data-source="post: 404162" data-attributes="member: 2741"><p>sernik w migdałowej oprawie </p><p></p><p></p><p></p><p>Czas przygotowania: </p><p>2,5 godziny </p><p></p><p>Składniki dla 12 osób: </p><p>Ciasto: </p><p>300 g migdałów </p><p>180 g masła </p><p>60 g cukru </p><p>4 żółtka (80 g) </p><p>2 łyżki kakao (20 g) </p><p>łyżeczka proszku do pieczenia </p><p></p><p>Masa serowa: </p><p>500 g tłustego białego sera </p><p>80 g cukru pudru </p><p>100 g masła </p><p>4 żółtka (80 g) </p><p>2 białka (60 g) </p><p></p><p>Przyprawy: </p><p>rodzynki, cukier waniliowy, morele suszone </p><p>1. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zmielić w młynku do kawy. Zagnieść ciasto z migdałów, masła, cukru, żółtek i proszku do pieczenia. Podzielić je na dwie części, do jednej dodać kakao. Wstawić do zamrażalnika na godzinę. </p><p>2. Twaróg zemleć. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i nadal ucierając, dodawać po jednym żółtku, po łyżeczce twarogu. Delikatnie wymieszać z dodatkami: rodzynkami, suszonymi morelami oraz z ubitym na sztywno białkiem. Do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką zetrzeć na tarce warzywnej po pół porcji jasnego i ciemnego ciasta. Na ciasto wylać masę serową, na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Wstawić sernik do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C i piec około godziny. </p><p></p><p>Zamiast migdałów do sernika można wykorzystać orzechy laskowe lub włoskie</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anno4, post: 404162, member: 2741"] sernik w migdałowej oprawie Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki dla 12 osób: Ciasto: 300 g migdałów 180 g masła 60 g cukru 4 żółtka (80 g) 2 łyżki kakao (20 g) łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g tłustego białego sera 80 g cukru pudru 100 g masła 4 żółtka (80 g) 2 białka (60 g) Przyprawy: rodzynki, cukier waniliowy, morele suszone 1. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zmielić w młynku do kawy. Zagnieść ciasto z migdałów, masła, cukru, żółtek i proszku do pieczenia. Podzielić je na dwie części, do jednej dodać kakao. Wstawić do zamrażalnika na godzinę. 2. Twaróg zemleć. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i nadal ucierając, dodawać po jednym żółtku, po łyżeczce twarogu. Delikatnie wymieszać z dodatkami: rodzynkami, suszonymi morelami oraz z ubitym na sztywno białkiem. Do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką zetrzeć na tarce warzywnej po pół porcji jasnego i ciemnego ciasta. Na ciasto wylać masę serową, na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Wstawić sernik do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C i piec około godziny. Zamiast migdałów do sernika można wykorzystać orzechy laskowe lub włoskie [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik w migdałowej oprawie PRZEPYYYSZNY
Top
Bottom