Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik waniliowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katarzynka" data-source="post: 2290" data-attributes="member: 27"><p>składniki:</p><p></p><p>15 dag mąki</p><p>4 jajka</p><p>1 łyżka proszku do pieczenia</p><p>30dag cukru</p><p>50dag twarogu</p><p>7 dag margaryny</p><p>150 ml oleju</p><p>sok z cytryny</p><p>budyń waniliowy w proszku</p><p>1 l. mleka</p><p>aromat waniliowy</p><p>kieliszek rumu</p><p></p><p>Mąkę przesiać dodać 7 dag cukru, proszek do pieczenia, margarynę i 1 jajko – zagnieść. Włożyć do lodówki na 30 min.</p><p>Utrzeć twaróg z 1 jajkiem, 17 dag cukru, olejem i sokiem z cytryny. Następnie dodać olejek waniliowy, mleko, 2 żółtka, budyń i rum.</p><p>Na dno tortownicy wyłożyć 2/3 ciasta. Z reszty wyłożyć brzegi blachy. Do środka wlać masę serową. Piec w 175oC ok. 80 min. </p><p>Białka ubić z resztą cukru i posmarować nimi sernik – piec 10 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katarzynka, post: 2290, member: 27"] składniki: 15 dag mąki 4 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 30dag cukru 50dag twarogu 7 dag margaryny 150 ml oleju sok z cytryny budyń waniliowy w proszku 1 l. mleka aromat waniliowy kieliszek rumu Mąkę przesiać dodać 7 dag cukru, proszek do pieczenia, margarynę i 1 jajko – zagnieść. Włożyć do lodówki na 30 min. Utrzeć twaróg z 1 jajkiem, 17 dag cukru, olejem i sokiem z cytryny. Następnie dodać olejek waniliowy, mleko, 2 żółtka, budyń i rum. Na dno tortownicy wyłożyć 2/3 ciasta. Z reszty wyłożyć brzegi blachy. Do środka wlać masę serową. Piec w 175oC ok. 80 min. Białka ubić z resztą cukru i posmarować nimi sernik – piec 10 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik waniliowy
Top
Bottom