Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik wiedenski bez spodu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1415653" data-attributes="member: 1024"><p>Upiekłam, bo sernik z tego przepisu najbardziej przypomina klasyczny wiedeński, jaki lubiłam piec przed epoką &quot;czizkejków&quot;.</p><p>Nieco zmieniłam procedurę wykonania (cukier do ubitych białek zamiast do żółtek), dałam naturalne aromaty zamiast olejków (wanilia, otarta skórka z cytryny i pomarańczy) oraz zmieniłam sposób pieczenia (oczywiście gazetowo, 10 min. w 250 stopniach i 50 w 160).</p><p>Na zdjęciu jeszcze ciepły:</p><p></p><p>[ATTACH=full]81399[/ATTACH]</p><p></p><p>Piekłam go w tortownicy o średnicy 21 cm.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1415653, member: 1024"] Upiekłam, bo sernik z tego przepisu najbardziej przypomina klasyczny wiedeński, jaki lubiłam piec przed epoką "czizkejków". Nieco zmieniłam procedurę wykonania (cukier do ubitych białek zamiast do żółtek), dałam naturalne aromaty zamiast olejków (wanilia, otarta skórka z cytryny i pomarańczy) oraz zmieniłam sposób pieczenia (oczywiście gazetowo, 10 min. w 250 stopniach i 50 w 160). Na zdjęciu jeszcze ciepły: [ATTACH=full]81399[/ATTACH] Piekłam go w tortownicy o średnicy 21 cm. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik wiedenski bez spodu
Top
Bottom