Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik wiedeński
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aguśś" data-source="post: 27974" data-attributes="member: 64"><p>Sernik wiedeński</p><p></p><p>7 jajek</p><p>70 dkg sera (ja kupuję ten 3-krotnie mielony)</p><p>15 dkg masła</p><p>20 dkg cukru pudru</p><p>1 łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>5 łyżek cukru</p><p>1 łyżka mąki krupczatki</p><p>cukier waniliowy</p><p></p><p>Włożyć masło do malaksera z cukrem pudrem i utrzeć (ja to robię tymi nożami). Potem po trochę dodawać ser, następnie całe jajka. Do tego mąkę ziemniaczaną, cukier zwykły i waniliowy, mąkę krupczatkę (można dodać olejek waniliowy) to wszystko miksować, kto lubi można dodać rodzynki (obtoczone w mące). Wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Potem posypać kruszonką po cieście. Piec ok. 1 godz. W temp. 180-200°C na złoty kolor.</p><p></p><p>Kruszonka</p><p>10 dkg kokosu</p><p>1 łyzka masła</p><p>10 dkg cukru</p><p></p><p>to wszystko wszystko zagnieść ręką i pokruszyć po serze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aguśś, post: 27974, member: 64"] Sernik wiedeński 7 jajek 70 dkg sera (ja kupuję ten 3-krotnie mielony) 15 dkg masła 20 dkg cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 1 łyżka mąki krupczatki cukier waniliowy Włożyć masło do malaksera z cukrem pudrem i utrzeć (ja to robię tymi nożami). Potem po trochę dodawać ser, następnie całe jajka. Do tego mąkę ziemniaczaną, cukier zwykły i waniliowy, mąkę krupczatkę (można dodać olejek waniliowy) to wszystko miksować, kto lubi można dodać rodzynki (obtoczone w mące). Wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Potem posypać kruszonką po cieście. Piec ok. 1 godz. W temp. 180-200°C na złoty kolor. Kruszonka 10 dkg kokosu 1 łyzka masła 10 dkg cukru to wszystko wszystko zagnieść ręką i pokruszyć po serze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik wiedeński
Top
Bottom