- Maj 3, 2007
- 600
- 500
- 93
Sernik wysoki.
1kg sera tłustego
300g zółtek
300g cukru
125g mąki pszennej
125g śmietany ubitej
50g maki ziemniaczanej
175g mleka w proszku (pełnotłuste)
450g białek
250g cukru
Spód kruchy lekko podpieczony.
Do sera dodajemy ubite żółtka, ubitą śmietanę, mąkę (pszenną+ziemniaczana+mleko w proszku wymieszane razem)+ białka ubite z cukrem. Pieczemy w temp. 170 C ok. 50-60min.
Sernik udaje się do wysokości 10cm.

1kg sera tłustego
300g zółtek
300g cukru
125g mąki pszennej
125g śmietany ubitej
50g maki ziemniaczanej
175g mleka w proszku (pełnotłuste)
450g białek
250g cukru
Spód kruchy lekko podpieczony.
Do sera dodajemy ubite żółtka, ubitą śmietanę, mąkę (pszenną+ziemniaczana+mleko w proszku wymieszane razem)+ białka ubite z cukrem. Pieczemy w temp. 170 C ok. 50-60min.
Sernik udaje się do wysokości 10cm.
