Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z bakaliami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 700357" data-attributes="member: 7658"><p>1,5 kg. sera tłustego lub półtłustego </p><p>1,5 kostki margaryny</p><p>13 jajek</p><p>50 dag. cukru</p><p>2 budynie śmietankowe</p><p>rodzynki</p><p>skórka pomarańczowa</p><p>orzechy włoskie ( orzechy zmieniają kolor sernika ) </p><p></p><p>Rodzynki moczyć w ciepłej wodzie 30 minut. </p><p></p><p>[ATTACH=full]25614[/ATTACH]</p><p></p><p>Ser zmielić</p><p></p><p>Margaryne utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą mase</p><p></p><p>Dodawać ser i budyń w proszku ciągle ucierając.</p><p></p><p>[ATTACH=full]25615[/ATTACH]</p><p>Upić piane z białek , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.</p><p></p><p>Piec około 1 h. w temp. 180 st.</p><p></p><p></p><p>Polewa:</p><p></p><p>4 łyżki mleka</p><p>2 łyżki kakao</p><p>2 łyżki masła lub margaryny</p><p>5 łyżek cukru </p><p></p><p>Składniki na polewe gotować na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając.</p><p></p><p>[ATTACH=full]25616[/ATTACH]</p><p></p><p>Ciasto polac polewą czekoladową</p><p></p><p>[ATTACH=full]25617[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]25618[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 700357, member: 7658"] 1,5 kg. sera tłustego lub półtłustego 1,5 kostki margaryny 13 jajek 50 dag. cukru 2 budynie śmietankowe rodzynki skórka pomarańczowa orzechy włoskie ( orzechy zmieniają kolor sernika ) Rodzynki moczyć w ciepłej wodzie 30 minut. [ATTACH=full]25614[/ATTACH] Ser zmielić Margaryne utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą mase Dodawać ser i budyń w proszku ciągle ucierając. [ATTACH=full]25615[/ATTACH] Upić piane z białek , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Piec około 1 h. w temp. 180 st. Polewa: 4 łyżki mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki masła lub margaryny 5 łyżek cukru Składniki na polewe gotować na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. [ATTACH=full]25616[/ATTACH] Ciasto polac polewą czekoladową [ATTACH=full]25617[/ATTACH] [ATTACH=full]25618[/ATTACH] Przepis jest na blache o wymiarach 20 cm. szerokości i 35 długości (mierząc dno formy) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z bakaliami
Top
Bottom