Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z beza kokosowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ruzia" data-source="post: 2346" data-attributes="member: 16"><p>składniki</p><p>1,20 kg bialego sera (zmiel go 2 razy lub kup juz zmielony)</p><p>10 dag margaryny</p><p>czubata szklanka cukru </p><p>4 zoltka, i 2 jajka</p><p>opak (32g) cukru waniliowego</p><p>2 budynie smietankowe</p><p>2 szklanki mleka</p><p>paczka herbatnikow</p><p>beza kokosowa:</p><p>4 bialka</p><p>3/4 szkl cukru</p><p>15-20 dag wiorek kokosowych</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>margaryne rozpusc w rondelku i odstaw do ostygniecia. ser wyloz do miski,a w drugim garnku ubij 2 jajka , 4 zoltka,cukier i cukier waniliowy tak zeby byla puszysta masa( ja robie to okolo 7-10 min.)dodac to do sera i wyrobic mikserem na gladka mase. budynie zozmacic z mlekiem i dodac to do masy serowej, teraz najlepiej wymieszaj lyzka lub rozga (masa jest dosc rzadka), na koniec dodaj wystudzona margaryne i wymieszaj.</p><p>blache wyloz papierem do pieczenia, i uloz herbatniki, wylej mase serowa na herbatniki i wstaw do piekarnika na 50 min do temp okolo 180-200 stopni. krotko przed uplywem tego czasu przygotuj sobie beze, ubij bialka z cukrem na sztywno, wsyp wiorki i wymieszaj lyzka, wyjmij sernik z pieca , rozsmaruj mase kokosowa rowno na ciescie i wstac spowrotem do pieca, niech sobie tak siedzi jeszcze 15-20 min. serniczek dosc urosnie ale potem rowno opadnie, poczekaj jak wystygnie, wtedy jest najlepszy, pysznego jedzonka.</p><p></p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>ta porcja ciasta starcza na duza blache (25 na 40 cm), jesli chcesz mniejsza porcje to po prostu podziel skladniki na polowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ruzia, post: 2346, member: 16"] składniki 1,20 kg bialego sera (zmiel go 2 razy lub kup juz zmielony) 10 dag margaryny czubata szklanka cukru 4 zoltka, i 2 jajka opak (32g) cukru waniliowego 2 budynie smietankowe 2 szklanki mleka paczka herbatnikow beza kokosowa: 4 bialka 3/4 szkl cukru 15-20 dag wiorek kokosowych sposób przygotowania margaryne rozpusc w rondelku i odstaw do ostygniecia. ser wyloz do miski,a w drugim garnku ubij 2 jajka , 4 zoltka,cukier i cukier waniliowy tak zeby byla puszysta masa( ja robie to okolo 7-10 min.)dodac to do sera i wyrobic mikserem na gladka mase. budynie zozmacic z mlekiem i dodac to do masy serowej, teraz najlepiej wymieszaj lyzka lub rozga (masa jest dosc rzadka), na koniec dodaj wystudzona margaryne i wymieszaj. blache wyloz papierem do pieczenia, i uloz herbatniki, wylej mase serowa na herbatniki i wstaw do piekarnika na 50 min do temp okolo 180-200 stopni. krotko przed uplywem tego czasu przygotuj sobie beze, ubij bialka z cukrem na sztywno, wsyp wiorki i wymieszaj lyzka, wyjmij sernik z pieca , rozsmaruj mase kokosowa rowno na ciescie i wstac spowrotem do pieca, niech sobie tak siedzi jeszcze 15-20 min. serniczek dosc urosnie ale potem rowno opadnie, poczekaj jak wystygnie, wtedy jest najlepszy, pysznego jedzonka. dodatkowe informacje ta porcja ciasta starcza na duza blache (25 na 40 cm), jesli chcesz mniejsza porcje to po prostu podziel skladniki na polowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z beza kokosowa
Top
Bottom