Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z bitą śmietaną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zunia" data-source="post: 834538" data-attributes="member: 9481"><p>Mam super przepis na sernik z bitą smietaną. Jest naprawdę rewelacyjny, taki delikatny, puszysty. Przepis dostałam od znajomej, przeglądałam przepisy na forum i nie znalazłam tego przepisu, więc podaję:</p><p></p><p>Biszkopt:</p><p>5 jaj;</p><p>14 łyżek mąki krupczatki;</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia;</p><p>niecała szklanka cukru;</p><p>Jajka ubić do białości z cukrem, dodać mąkę i proszek, dokłądnie wymieszać i upiec biszkopt, ja piekę w temp. 170 stopni około 35 minut, ale trzeba na wyczucie, ale drzwiczek piekarnika raczej nie otwierać bez potrzeby, biszkopt może wtedy opaść.</p><p></p><p>Masa serowa:</p><p>0,5 kg sera w wiaderku, ja daje Delfiko;</p><p>0,5 l kremówki 30 lub 36%;</p><p>galaretka cytrynowa rozrobiona w 1 szklance wody;</p><p>2 łyżki cukru pudru</p><p>Kremówkę ubić na sztywno, dodać twaróg, cukier puder i galaretkę, dokłądnie wymieszać. Gdy biszkopt ostygnie przekroic go na dwie części i przełozyć tą masą, na wierzch można albo lukier albo polewę czekoladową. Najlepszy jest na drugi dzień, gdyż masa musi stężeć, ale naprawdę warto czekać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zunia, post: 834538, member: 9481"] Mam super przepis na sernik z bitą smietaną. Jest naprawdę rewelacyjny, taki delikatny, puszysty. Przepis dostałam od znajomej, przeglądałam przepisy na forum i nie znalazłam tego przepisu, więc podaję: Biszkopt: 5 jaj; 14 łyżek mąki krupczatki; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; niecała szklanka cukru; Jajka ubić do białości z cukrem, dodać mąkę i proszek, dokłądnie wymieszać i upiec biszkopt, ja piekę w temp. 170 stopni około 35 minut, ale trzeba na wyczucie, ale drzwiczek piekarnika raczej nie otwierać bez potrzeby, biszkopt może wtedy opaść. Masa serowa: 0,5 kg sera w wiaderku, ja daje Delfiko; 0,5 l kremówki 30 lub 36%; galaretka cytrynowa rozrobiona w 1 szklance wody; 2 łyżki cukru pudru Kremówkę ubić na sztywno, dodać twaróg, cukier puder i galaretkę, dokłądnie wymieszać. Gdy biszkopt ostygnie przekroic go na dwie części i przełozyć tą masą, na wierzch można albo lukier albo polewę czekoladową. Najlepszy jest na drugi dzień, gdyż masa musi stężeć, ale naprawdę warto czekać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z bitą śmietaną
Top
Bottom