Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
sernik z brzoskwiniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="INECZKA" data-source="post: 207289" data-attributes="member: 1027"><p>przeglądając to forum niezauważyłam takiego przepisu równie dobrze mogło mi umknąć</p><p></p><p>ciasto </p><p>3 szkl maki </p><p>1 kostka margaryny</p><p>3 łyżki cukru </p><p>5 żółtek</p><p>1,5 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>Wszystko zagnieść i podzielić na dwie częsci Pierwszą część rozłożyć na blachę drugą część ciasta włożyć na pół godziny do lodówki</p><p></p><p>ser </p><p>1/2 kg sera ( w woreczkach)</p><p>1 całe jajko</p><p>1 1/2 szkl cukru </p><p>1/2 kostki margaryny</p><p>budyń śmietankowy</p><p></p><p>wszystko razem utrzeć ( ser napewno bedzie lepszy jak przez maszynke przejdzie osobiście wszystko w mikser rzucam ubijam na jednolitą mase)</p><p></p><p>kladziemy na ciasto( ciasto nakłuwamy widelcem) które można troche podpiec choć nigdy nie podpiekam ale kiedyś spróbuje nastepnie wykładamy ser, na to pokrojone z puszki BRZOSKWINIE lub GRUSZKI jeśli ktoś na zime robi Ubijamy białka na sztywną piane z 1 szklanką cukru Wykładamy na owoce. Wyjąć z lodóki drugą część ciasta i zetrzeć na tarce o grubych oczkach </p><p></p><p>Uwagi! ja robie na duzej blaszce z tym że sera zawsze wiecej daje aby był wyższy wtedy dodaje 1 budyń wiecej i jajek tyle aby dało sie zmiksować na jednolitą mase wzasadzie na oko . zawsze wychodzi.</p><p>piec 60 min</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="INECZKA, post: 207289, member: 1027"] przeglądając to forum niezauważyłam takiego przepisu równie dobrze mogło mi umknąć ciasto 3 szkl maki 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko zagnieść i podzielić na dwie częsci Pierwszą część rozłożyć na blachę drugą część ciasta włożyć na pół godziny do lodówki ser 1/2 kg sera ( w woreczkach) 1 całe jajko 1 1/2 szkl cukru 1/2 kostki margaryny budyń śmietankowy wszystko razem utrzeć ( ser napewno bedzie lepszy jak przez maszynke przejdzie osobiście wszystko w mikser rzucam ubijam na jednolitą mase) kladziemy na ciasto( ciasto nakłuwamy widelcem) które można troche podpiec choć nigdy nie podpiekam ale kiedyś spróbuje nastepnie wykładamy ser, na to pokrojone z puszki BRZOSKWINIE lub GRUSZKI jeśli ktoś na zime robi Ubijamy białka na sztywną piane z 1 szklanką cukru Wykładamy na owoce. Wyjąć z lodóki drugą część ciasta i zetrzeć na tarce o grubych oczkach Uwagi! ja robie na duzej blaszce z tym że sera zawsze wiecej daje aby był wyższy wtedy dodaje 1 budyń wiecej i jajek tyle aby dało sie zmiksować na jednolitą mase wzasadzie na oko . zawsze wychodzi. piec 60 min [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
sernik z brzoskwiniami
Top
Bottom