Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z brzoskwiniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="thefighter" data-source="post: 334096" data-attributes="member: 1245"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: darkblue">Sernik z brzoskwiniami</span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ciasto</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">3 szklanki mąki tortowej,</span></p><p><span style="font-size: 26px">25 dag masła lub margaryny,</span></p><p><span style="font-size: 26px">5 żółtek,</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki cukru,</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżeczka proszku do pieczenia.</span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Nadzienie</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">50 dag tłustego białego sera,</span></p><p><span style="font-size: 26px">żółtko</span></p><p><span style="font-size: 26px">torebka budyniu waniliowego,</span></p><p><span style="font-size: 26px">pół szklanki cukru,</span></p><p><span style="font-size: 26px">cukier waniliowy,</span></p><p><span style="font-size: 26px">pół kostki masła,</span></p><p><span style="font-size: 26px">puszka brzoskwiń.</span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Wierzch</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">6 białek,</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki cukru,</span></p><p><span style="font-size: 26px">łyżka mąki ziemniaczanej.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Masło przeznaczone na ciasto utrzeć z cukrem, pod koniec ucierania dodawać po jednym żółtku. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i podzielić je na 2 części. Jedną częścią wylepić formę, a drugą owinąć w folią i na 2 godz. wstawić do lodówki. </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Dwukrotnie zemleć ser. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkiem i wciąż ucierająćporcjami dodawać ser. Wymieszać masę z proszkiem budyniowym. Brzoskwinie osączyć z zalewy. Rozsmarować masę serową na cieście, ułożyć na niej połówki brzoskwiń. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijaniadodać cukier. Wymieszać pianę z mąką ziemniaczaną i równomiernie rozłożyć na owocach. Drugą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na warstwę piany. </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Piec ok. 1 godziny w 180-190C.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Smacznego!</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="thefighter, post: 334096, member: 1245"] [size=18][COLOR=darkblue]Sernik z brzoskwiniami[/COLOR] [B]Ciasto[/B] 3 szklanki mąki tortowej, 25 dag masła lub margaryny, 5 żółtek, 2 łyżki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia. [B]Nadzienie[/B] 50 dag tłustego białego sera, żółtko torebka budyniu waniliowego, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, pół kostki masła, puszka brzoskwiń. [B]Wierzch[/B] 6 białek, 3 łyżki cukru, łyżka mąki ziemniaczanej. Masło przeznaczone na ciasto utrzeć z cukrem, pod koniec ucierania dodawać po jednym żółtku. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i podzielić je na 2 części. Jedną częścią wylepić formę, a drugą owinąć w folią i na 2 godz. wstawić do lodówki. Dwukrotnie zemleć ser. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkiem i wciąż ucierająćporcjami dodawać ser. Wymieszać masę z proszkiem budyniowym. Brzoskwinie osączyć z zalewy. Rozsmarować masę serową na cieście, ułożyć na niej połówki brzoskwiń. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijaniadodać cukier. Wymieszać pianę z mąką ziemniaczaną i równomiernie rozłożyć na owocach. Drugą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na warstwę piany. Piec ok. 1 godziny w 180-190C. Smacznego![/size] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z brzoskwiniami
Top
Bottom