Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z brzoskwiniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="frigg" data-source="post: 690377" data-attributes="member: 1559"><p><u><strong>Gosiu M</strong></u> - sernik Twój robiłam już wielokrotnie i jest po prostu wspaniały. Dzięki za przepis. Trochę go zmieniłam i w moim wykonaniu wygląda następująco:</p><p>Tortownicę (dużą) owijam z zewnątrz folią alu. W środku wykładam papierem do pieczenia.Układam ściśle biszkopty ( Tago były w Realu), na to wysypuję odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie)</p><p></p><p>Wrzucam do malaksera kolejno - dokładnie nie żałując czasu mieszam:</p><p>4 żółtka i 1 całe jajko miksuję z 1 1/2 szklanki cukru pudru</p><p>1 szklankę mleka</p><p>3 czubate łyżki śmietany 18% Maćkowy (kwaśnej)</p><p>1 szklanka zwykłego oleju</p><p>2 budynie na sucho oczywiście śmietankowe</p><p>1 kg twarogu mielonego ( miałam wiaderko Pątnicy)powoli po łyżce </p><p>Wlewam tę jedwabistą gładką masę do dużej miski i powoli mieszam łyżką z ubitymi z 6 łyżkami cukru białkami. </p><p>Wylewam to coś pysznego do tortownicy.</p><p></p><p>Tortownice wkładam do większej balchy, którą wypełniam do połowy wodą i wstawiam to do uprzednio nagrzanego do 180 st. piekarnika (góra- dół) nie żaden termoobieg. No i piekę około godziny. Musi się na górze zarumienić, bo mój był dzisiaj trochę w środku surowy. Trzeba go dobrze upiec, ale nie &quot;przepiec&quot; i to jest ten caly myk! </p><p>Potem rozpływa się w ustach, tych co będą nas za to dzieło wielbić....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="frigg, post: 690377, member: 1559"] [U][B]Gosiu M[/B][/U] - sernik Twój robiłam już wielokrotnie i jest po prostu wspaniały. Dzięki za przepis. Trochę go zmieniłam i w moim wykonaniu wygląda następująco: Tortownicę (dużą) owijam z zewnątrz folią alu. W środku wykładam papierem do pieczenia.Układam ściśle biszkopty ( Tago były w Realu), na to wysypuję odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie) Wrzucam do malaksera kolejno - dokładnie nie żałując czasu mieszam: 4 żółtka i 1 całe jajko miksuję z 1 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklankę mleka 3 czubate łyżki śmietany 18% Maćkowy (kwaśnej) 1 szklanka zwykłego oleju 2 budynie na sucho oczywiście śmietankowe 1 kg twarogu mielonego ( miałam wiaderko Pątnicy)powoli po łyżce Wlewam tę jedwabistą gładką masę do dużej miski i powoli mieszam łyżką z ubitymi z 6 łyżkami cukru białkami. Wylewam to coś pysznego do tortownicy. Tortownice wkładam do większej balchy, którą wypełniam do połowy wodą i wstawiam to do uprzednio nagrzanego do 180 st. piekarnika (góra- dół) nie żaden termoobieg. No i piekę około godziny. Musi się na górze zarumienić, bo mój był dzisiaj trochę w środku surowy. Trzeba go dobrze upiec, ale nie "przepiec" i to jest ten caly myk! Potem rozpływa się w ustach, tych co będą nas za to dzieło wielbić.... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z brzoskwiniami
Top
Bottom