Ciasto:
- 3 szkl. mąki,
- Kostka "Kasi",
- 3 łyżki cukru,
- 5 żółtek,
- proszek do pieczenia.
Wszystko zagnieśc, podzielic na dwa. Jedną, większą, częścią wylepic blachę, drugą dac do zamrażalnika.
Masa serowa:
- 70 - 80 dag. sera białego (z wiaderka),
- 2 serki homogenizowane, waniliowe,
- 3 jajka całe + 4 żółtka,
- budyń śmietankowy (na 1/2 litra),
- 3/4 szkl. cukru,
- 1/2 szkl. mleka,
- 2 kopiaste łyżki kaszy manny,
- 1/2 kostki "Kasi" + 1/2 szkl. oleju.
Masło + cukier + jajka - utrzec porządnie na puch. Dodawac ser + homo + budyniowy proszek + manna + olej + mleko. I teraz ważny myk. Zostały białka (5 ze spodu + 4 z masy serowej), dzielimy je tak: 6 ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą, masę wylewamy na podpieczony lekko spód, na to dajemy pokrojone w "piórka" brzoskwinie z puchy, na to pianę z pozostałych białek (3), na to kruszonka z zamrażalnika. całośc pieczemy ok. 60 min. w 200 st. po 20 min. trzeba sprawdzic,czy nie płonie nam wierzch, jak tak, to przykrywamy folią srebrną i pieczemy dalej.
- 3 szkl. mąki,
- Kostka "Kasi",
- 3 łyżki cukru,
- 5 żółtek,
- proszek do pieczenia.
Wszystko zagnieśc, podzielic na dwa. Jedną, większą, częścią wylepic blachę, drugą dac do zamrażalnika.
Masa serowa:
- 70 - 80 dag. sera białego (z wiaderka),
- 2 serki homogenizowane, waniliowe,
- 3 jajka całe + 4 żółtka,
- budyń śmietankowy (na 1/2 litra),
- 3/4 szkl. cukru,
- 1/2 szkl. mleka,
- 2 kopiaste łyżki kaszy manny,
- 1/2 kostki "Kasi" + 1/2 szkl. oleju.
Masło + cukier + jajka - utrzec porządnie na puch. Dodawac ser + homo + budyniowy proszek + manna + olej + mleko. I teraz ważny myk. Zostały białka (5 ze spodu + 4 z masy serowej), dzielimy je tak: 6 ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą, masę wylewamy na podpieczony lekko spód, na to dajemy pokrojone w "piórka" brzoskwinie z puchy, na to pianę z pozostałych białek (3), na to kruszonka z zamrażalnika. całośc pieczemy ok. 60 min. w 200 st. po 20 min. trzeba sprawdzic,czy nie płonie nam wierzch, jak tak, to przykrywamy folią srebrną i pieczemy dalej.