Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z brzoskwinką:)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Igor:D" data-source="post: 922318" data-attributes="member: 7879"><p>Ciasto:</p><p>- 3 szkl. mąki,</p><p>- Kostka &quot;Kasi&quot;,</p><p>- 3 łyżki cukru,</p><p>- 5 żółtek,</p><p>- proszek do pieczenia.</p><p></p><p>Wszystko zagnieśc, podzielic na dwa. Jedną, większą, częścią wylepic blachę, drugą dac do zamrażalnika.</p><p></p><p>Masa serowa:</p><p>- 70 - 80 dag. sera białego (z wiaderka),</p><p>- 2 serki homogenizowane, waniliowe,</p><p>- 3 jajka całe + 4 żółtka,</p><p>- budyń śmietankowy (na 1/2 litra),</p><p>- 3/4 szkl. cukru,</p><p>- 1/2 szkl. mleka,</p><p>- 2 kopiaste łyżki kaszy manny,</p><p>- 1/2 kostki &quot;Kasi&quot; + 1/2 szkl. oleju.</p><p></p><p>Masło + cukier + jajka - utrzec porządnie na puch. Dodawac ser + homo + budyniowy proszek + manna + olej + mleko. I teraz ważny myk. Zostały białka (5 ze spodu + 4 z masy serowej), dzielimy je tak: 6 ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą, masę wylewamy na podpieczony lekko spód, na to dajemy pokrojone w &quot;piórka&quot; brzoskwinie z puchy, na to pianę z pozostałych białek (3), na to kruszonka z zamrażalnika. całośc pieczemy ok. 60 min. w 200 st. po 20 min. trzeba sprawdzic,czy nie płonie nam wierzch, jak tak, to przykrywamy folią srebrną i pieczemy dalej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Igor:D, post: 922318, member: 7879"] Ciasto: - 3 szkl. mąki, - Kostka "Kasi", - 3 łyżki cukru, - 5 żółtek, - proszek do pieczenia. Wszystko zagnieśc, podzielic na dwa. Jedną, większą, częścią wylepic blachę, drugą dac do zamrażalnika. Masa serowa: - 70 - 80 dag. sera białego (z wiaderka), - 2 serki homogenizowane, waniliowe, - 3 jajka całe + 4 żółtka, - budyń śmietankowy (na 1/2 litra), - 3/4 szkl. cukru, - 1/2 szkl. mleka, - 2 kopiaste łyżki kaszy manny, - 1/2 kostki "Kasi" + 1/2 szkl. oleju. Masło + cukier + jajka - utrzec porządnie na puch. Dodawac ser + homo + budyniowy proszek + manna + olej + mleko. I teraz ważny myk. Zostały białka (5 ze spodu + 4 z masy serowej), dzielimy je tak: 6 ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą, masę wylewamy na podpieczony lekko spód, na to dajemy pokrojone w "piórka" brzoskwinie z puchy, na to pianę z pozostałych białek (3), na to kruszonka z zamrażalnika. całośc pieczemy ok. 60 min. w 200 st. po 20 min. trzeba sprawdzic,czy nie płonie nam wierzch, jak tak, to przykrywamy folią srebrną i pieczemy dalej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z brzoskwinką:)
Top
Bottom