Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z jogurtów bałkańskich
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dzikun" data-source="post: 671555" data-attributes="member: 6077"><p>Hmm Witam Panie (chyba jednak w przewadze)</p><p></p><p>Jako że zbliża się Wielkanoc temat sernika jak najbardziej zdaje się być na czasie.</p><p></p><p>Z moich uwag to tak:</p><p></p><p>Zamiast kupować jogurty robie je sam. Nic bardziej prostego, zapewne część z was zna ten przepis. A zapewniam że takie jogurty są o niebo lepsze bo praktycznie można w wysokim stopniu kontrolować zawartość wody/płynów/serwatki w masie. Jak ktoś nie wie chętnie dam przepis. U mnie w domu nie było ,,kupnego&quot; jogurtu od roku bo każdy woli ten (np zrobiony na cynamonowy o albo o smaku Zabajone.)</p><p></p><p>Po drugie któraś z Pań nie wiedziała czy nie mogła znaleźć Digestive. LU robi w Polsce takie cuda, więc na pewno w jakimś sklepie czy markecie są. O tak wyglądają <a href="http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=1857&pkt_id=&pro_id=&char_id=" target="_blank">http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item...d=&char_id=</a></p><p></p><p>Po 3 co do opadania to moja teoria jest taka: Sernik NewYork nie opada bo w jego przygotowaniu chodzi o to aby jak najmniej powietrza dostało sie do serka podczas mieszania. A właśnie uchodzące powietrze jest winą opadania. Dodając do masy ubite białka pchamy w nią ,,tony&quot; powietrza. Moja rada taka darować sobie piane, wymieszać jajka i tak dodać pewnie będzie to wymagało trochę więcej mąki. (Zastrzegam że osobiście tak nie robiłem, ale na pewno zrobię po czym zdjęcie tu zamieszczę, chyba że któraś z Pań mnie ubiegnie). </p><p></p><p>Pozdrawiam i wypada pomału zacząć życzyć Wesołego 0 .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dzikun, post: 671555, member: 6077"] Hmm Witam Panie (chyba jednak w przewadze) Jako że zbliża się Wielkanoc temat sernika jak najbardziej zdaje się być na czasie. Z moich uwag to tak: Zamiast kupować jogurty robie je sam. Nic bardziej prostego, zapewne część z was zna ten przepis. A zapewniam że takie jogurty są o niebo lepsze bo praktycznie można w wysokim stopniu kontrolować zawartość wody/płynów/serwatki w masie. Jak ktoś nie wie chętnie dam przepis. U mnie w domu nie było ,,kupnego" jogurtu od roku bo każdy woli ten (np zrobiony na cynamonowy o albo o smaku Zabajone.) Po drugie któraś z Pań nie wiedziała czy nie mogła znaleźć Digestive. LU robi w Polsce takie cuda, więc na pewno w jakimś sklepie czy markecie są. O tak wyglądają [URL="http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=1857&pkt_id=&pro_id=&char_id="]http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item...d=&char_id=[/URL] Po 3 co do opadania to moja teoria jest taka: Sernik NewYork nie opada bo w jego przygotowaniu chodzi o to aby jak najmniej powietrza dostało sie do serka podczas mieszania. A właśnie uchodzące powietrze jest winą opadania. Dodając do masy ubite białka pchamy w nią ,,tony" powietrza. Moja rada taka darować sobie piane, wymieszać jajka i tak dodać pewnie będzie to wymagało trochę więcej mąki. (Zastrzegam że osobiście tak nie robiłem, ale na pewno zrobię po czym zdjęcie tu zamieszczę, chyba że któraś z Pań mnie ubiegnie). Pozdrawiam i wypada pomału zacząć życzyć Wesołego 0 . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z jogurtów bałkańskich
Top
Bottom