Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z jogurtów bałkańskich
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="halka" data-source="post: 679706" data-attributes="member: 3087"><p>No tak masz rację. Jak dodaję kolejny składnik to już nie jest wg. przepisu. Uwielbiam serniki i pewnie dlatego po upieczeniu wg. oryginalnego przepisu zaczęłam kombinować bo mi opadł.Oceniając dziś same jogurty były bardziej zbite. Po dodaniu mascarpone jest puszysty, wilgotny i piankowy.przy nacisku łyżeczką wręcz słychać jak uwalniają się pęcherzyki powietrza.Jest równiutki i nic nie opada.Piekłam już wielokrotnie. A dwa razy robiłam go z glazurą cytrynową. Myślę,że wiele z nas próbuje zmian,choćby w ramach eksperymentu.Mnie osobiście dodatek mascarpone bardzo smakuje.A jeszcze jak się powtarzalnie udaje wypiek jest dodatkową zachętą do powielania.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="halka, post: 679706, member: 3087"] No tak masz rację. Jak dodaję kolejny składnik to już nie jest wg. przepisu. Uwielbiam serniki i pewnie dlatego po upieczeniu wg. oryginalnego przepisu zaczęłam kombinować bo mi opadł.Oceniając dziś same jogurty były bardziej zbite. Po dodaniu mascarpone jest puszysty, wilgotny i piankowy.przy nacisku łyżeczką wręcz słychać jak uwalniają się pęcherzyki powietrza.Jest równiutki i nic nie opada.Piekłam już wielokrotnie. A dwa razy robiłam go z glazurą cytrynową. Myślę,że wiele z nas próbuje zmian,choćby w ramach eksperymentu.Mnie osobiście dodatek mascarpone bardzo smakuje.A jeszcze jak się powtarzalnie udaje wypiek jest dodatkową zachętą do powielania. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z jogurtów bałkańskich
Top
Bottom