Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z kratką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sabuto" data-source="post: 1387989" data-attributes="member: 37751"><p>Będąc w slkepie zobaczyłam ser w wiaderku necił mnie i nęcił więc kupiłam. </p><p>Na wiaderku był przepis i z niego właśnie upiekłam, chyba takiego przepisu na cinie nie ma wiec wpisuję bo sernik wyszedł pyszny!</p><p></p><p><strong>Kruche ciasto</strong>: 240g mąki pszennej- 160g masła- 80g cukru (dałam cukier puder) - 2 żółtka.</p><p> Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min</p><p>Ja do mąki wsypuję cukier puder i masło pokrojone na kawałeczki potem szybko rozcieram palcami masło z mąką i cukrem, szybko dodaję żółtka i zagniatam i do lodówki.</p><p></p><p>Potem 2/3 ciasta rozwałkować cienko ciasto dać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec około 10 -15 min w 200* C</p><p></p><p><strong>Masa serowa</strong>: 1kg twarogu z wiaderka-100ml śmietany 30%- 4 jajka- 350g cukru pudru-3 łyżki mąki ziemniaczanej- aromat waniliowy.</p><p> Białka ubić, twaróg połączyć ze śmietaną i mąką ziemniaczaną dodać utarte żółtka z cukrem pudrem i aromat waniliowy.</p><p> Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.</p><p></p><p>Masę serową wylać na podpieczone ciasto, z reszty ciasta po rozwałkowaniu wyciąć paski i ułożyć na cieście robiąc ozdobną kratkę.</p><p>Kratkę posmarować roztrzepanym jajkiem, ja posmarowałam roztrzepanym żółtkiem z odrobiną kremówki bo zbieram białka,a żółtka było akurat w sam raz.</p><p>Piec 60 min w 180*C Ja piekłam w 170*C bo mój piekarnik mocniej grzeje. Wymiary mojej blaszki zmierzyłam dno 28/22cm, ale może być mniejsza bo jakiś niski mi się wydaje.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]79765[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sabuto, post: 1387989, member: 37751"] Będąc w slkepie zobaczyłam ser w wiaderku necił mnie i nęcił więc kupiłam. Na wiaderku był przepis i z niego właśnie upiekłam, chyba takiego przepisu na cinie nie ma wiec wpisuję bo sernik wyszedł pyszny! [B]Kruche ciasto[/B]: 240g mąki pszennej- 160g masła- 80g cukru (dałam cukier puder) - 2 żółtka. Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min Ja do mąki wsypuję cukier puder i masło pokrojone na kawałeczki potem szybko rozcieram palcami masło z mąką i cukrem, szybko dodaję żółtka i zagniatam i do lodówki. Potem 2/3 ciasta rozwałkować cienko ciasto dać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec około 10 -15 min w 200* C [B]Masa serowa[/B]: 1kg twarogu z wiaderka-100ml śmietany 30%- 4 jajka- 350g cukru pudru-3 łyżki mąki ziemniaczanej- aromat waniliowy. Białka ubić, twaróg połączyć ze śmietaną i mąką ziemniaczaną dodać utarte żółtka z cukrem pudrem i aromat waniliowy. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na podpieczone ciasto, z reszty ciasta po rozwałkowaniu wyciąć paski i ułożyć na cieście robiąc ozdobną kratkę. Kratkę posmarować roztrzepanym jajkiem, ja posmarowałam roztrzepanym żółtkiem z odrobiną kremówki bo zbieram białka,a żółtka było akurat w sam raz. Piec 60 min w 180*C Ja piekłam w 170*C bo mój piekarnik mocniej grzeje. Wymiary mojej blaszki zmierzyłam dno 28/22cm, ale może być mniejsza bo jakiś niski mi się wydaje. [ATTACH=full]79765[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z kratką
Top
Bottom