Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z likierem kawowym - dwa przepisy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 464841" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Sernik Biały Rosjanin</strong>*</p><p></p><p><strong>kahlúa white russian cheesecake</strong></p><p></p><p>Przepis pochodzący ze strony <strong>kahlua.com</strong></p><p>podała na Izbushce Sviart:</p><p><a href="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=42&page=14" target="_blank">http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...=42&page=14</a></p><p></p><p>Spód:</p><p>Roztopić na patelni 3 łyżki cukru z 3 łyżkami masła. Dodać łyżkę likieru Kahlua, zagotować.</p><p>Dodać 1/2 szklanki drobno pokruszonych ciasteczek i 1/2 szklanki zmielonych orzechów pekan. Wymieszać. Gorącą masą wyścielić dno tortownicy o średnicy 24 cm.</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>680 -750 g sera śmietankowego typu cream cheese</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>4 jajka</p><p>1/4 szklanki likieru Kahlua</p><p>2 łyżki wódki</p><p>1 łyżeczka ekstraktu z wanilii</p><p> </p><p>Utrzeć ser z cukrem, solą i wanilią. Cały czas ubijając, dodawać po jednym jajku, a następnie dodać likier i wódkę.</p><p>Wyłożyć masę na przygotowany spód.</p><p>Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni C ( najlepiej w kąpieli wodnej).</p><p></p><p>Do dekoracji:</p><p>1 szklanka ubitej śmietany</p><p>1 szklanka wiórków kokosowych</p><p></p><p>Pokryć sernik bitą śmietaną, posypać wiórkami kokosowymi.</p><p>Podawać z sosem wiśniowym Kahlua.</p><p></p><p>* dla wygody przepis skopiowano do pierwszego postu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 464841, member: 1024"] [B]Sernik Biały Rosjanin[/B]* [B]kahlúa white russian cheesecake[/B] Przepis pochodzący ze strony [B]kahlua.com[/B] podała na Izbushce Sviart: [URL="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=42&page=14"]http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...=42&page=14[/URL] Spód: Roztopić na patelni 3 łyżki cukru z 3 łyżkami masła. Dodać łyżkę likieru Kahlua, zagotować. Dodać 1/2 szklanki drobno pokruszonych ciasteczek i 1/2 szklanki zmielonych orzechów pekan. Wymieszać. Gorącą masą wyścielić dno tortownicy o średnicy 24 cm. Nadzienie: 680 -750 g sera śmietankowego typu cream cheese 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 4 jajka 1/4 szklanki likieru Kahlua 2 łyżki wódki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Utrzeć ser z cukrem, solą i wanilią. Cały czas ubijając, dodawać po jednym jajku, a następnie dodać likier i wódkę. Wyłożyć masę na przygotowany spód. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni C ( najlepiej w kąpieli wodnej). Do dekoracji: 1 szklanka ubitej śmietany 1 szklanka wiórków kokosowych Pokryć sernik bitą śmietaną, posypać wiórkami kokosowymi. Podawać z sosem wiśniowym Kahlua. * dla wygody przepis skopiowano do pierwszego postu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z likierem kawowym - dwa przepisy
Top
Bottom