Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z malinami Puchatka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jotka" data-source="post: 119912" data-attributes="member: 12"><p>Sernik z malinami Puchatka</p><p>(jego własnymi słowami cytowany )</p><p></p><p>Ciasto. 300 g "słabej" mąki (480), 100 g masła, 3 łyżki cukru, 1 jajko, 150 g rzadkiego serka homogenizowanego, drobno otarta skórka z 1 wyparzonej i osuszonej cytryny. </p><p>Zagnieść ciasto i po zawinięciu w folię na pół godziny do lodówy. </p><p>Tortownicę 26 - 28 cm wysmarować masłem i wysypać mąką. Pokryć ciastem dno i brzegi. Spód gęsto ponakłuwać widelcem. Przykryć folią spożywczą i znowu na pół godziny do lodówy. </p><p></p><p>Teraz zrobić "ser": </p><p>75 g mielonych migdałów, 500 g zdrowych malin, 4 jajka, 100 g cukru, 1 kg twarożku (typu Tosca), 1/8 l słodkiej gęstej śmietany (18%), 1 opakowanie budyniu waniliowego, 100 g konfitury z moreli, łyżka soku z cytryny. </p><p>Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. </p><p>Masło utrzeć z jajkami na puszystą jasną masę. Twarożek wymieszać ze śmietaną i proszkiem budyniowym. Wszystko razem dokładnie połączyć. </p><p>Spód ciasta równomiernie pokryć migdałami. Na nich płasko rozprowadzić maliny. </p><p>Maliny wolno tylko szybko opłukać pod bieżącą wodą i natychmiast osuszyć na ściereczce, aby zbytecznie nie wchłonęły zbyt dużo wody !!! </p><p>Masą serowo-jajeczną zalać całość i wstawić do piekarnika na dobre 45 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia, ciasto wyjąć z piekarnika i pędzelkiem posmarować wierzch, konfiturą morelową wymieszaną z sokiem z cytryny. Natychmiast wstawić do pieca. </p><p>UWAGA! Zamiast malin można do tego wziąć małe truskawki, których broń Boże nie należy przecinać. Tylko zdrowe jędrne owoce w całości !!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jotka, post: 119912, member: 12"] Sernik z malinami Puchatka (jego własnymi słowami cytowany ) Ciasto. 300 g "słabej" mąki (480), 100 g masła, 3 łyżki cukru, 1 jajko, 150 g rzadkiego serka homogenizowanego, drobno otarta skórka z 1 wyparzonej i osuszonej cytryny. Zagnieść ciasto i po zawinięciu w folię na pół godziny do lodówy. Tortownicę 26 - 28 cm wysmarować masłem i wysypać mąką. Pokryć ciastem dno i brzegi. Spód gęsto ponakłuwać widelcem. Przykryć folią spożywczą i znowu na pół godziny do lodówy. Teraz zrobić "ser": 75 g mielonych migdałów, 500 g zdrowych malin, 4 jajka, 100 g cukru, 1 kg twarożku (typu Tosca), 1/8 l słodkiej gęstej śmietany (18%), 1 opakowanie budyniu waniliowego, 100 g konfitury z moreli, łyżka soku z cytryny. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Masło utrzeć z jajkami na puszystą jasną masę. Twarożek wymieszać ze śmietaną i proszkiem budyniowym. Wszystko razem dokładnie połączyć. Spód ciasta równomiernie pokryć migdałami. Na nich płasko rozprowadzić maliny. Maliny wolno tylko szybko opłukać pod bieżącą wodą i natychmiast osuszyć na ściereczce, aby zbytecznie nie wchłonęły zbyt dużo wody !!! Masą serowo-jajeczną zalać całość i wstawić do piekarnika na dobre 45 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia, ciasto wyjąć z piekarnika i pędzelkiem posmarować wierzch, konfiturą morelową wymieszaną z sokiem z cytryny. Natychmiast wstawić do pieca. UWAGA! Zamiast malin można do tego wziąć małe truskawki, których broń Boże nie należy przecinać. Tylko zdrowe jędrne owoce w całości !!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z malinami Puchatka
Top
Bottom