Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z morelami i jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agama" data-source="post: 86272" data-attributes="member: 86"><p>składniki:</p><p>CIASTO:</p><p>2 szkl. mąki</p><p>20 dag masła</p><p>2 żółtka </p><p>jajko</p><p>10 dag cukru pudru</p><p>szczypta soli</p><p>MASA SEROWA:</p><p>50 dag śmietankowego twarogu</p><p>4 jabłka</p><p>mała puszka moreli</p><p>2 białka (te które zostały po przygotowaniu ciasta)</p><p>2 jajka</p><p>20 dag cukru pudru</p><p>10 dag masła</p><p>2 łyzki cukru kryształu</p><p>cukier waniliowy</p><p>paczka budyniu śmietankowego</p><p></p><p>wykonanie:</p><p>Zagniatamy szybko kruche ciasto (zeskładników na ciasto), wkladamy na 30 minut do lodówki, schłodoznym wylepiamy blaszkę (ja piekę w prodiżu wię wylepiam spod prodiża), pieczemy do zrumienienia, studzimy.Przygotowujemy masę seroą: uciramy masło z cukrem, dodajemy porcjami ser i jajka, gdy powstanie pulchna masa wsypujemy budyń i delikatnie mieszamy z ubitymi ze szcypta soli 2 białkami. Teraz ucieramy na tarce obrane jabłka, odciskamy troche soku i wsypujemy do jabłek 2 łyżki cukru i cukier waniliowy, Na podpieczonym spodzie kładziemy warstwę jabłek, potem masę serową a na to połówki moreli (zapadną się w ser i o to chodzi !), pieczemy ok 50 minut.</p><p></p><p>Ja czasmi dodaję zamiast moreli (czasem trudno kupić) brzoskwinie ! ale zdecydowanie lepsze są morele </p><p>pozdrawiam Agama</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agama, post: 86272, member: 86"] składniki: CIASTO: 2 szkl. mąki 20 dag masła 2 żółtka jajko 10 dag cukru pudru szczypta soli MASA SEROWA: 50 dag śmietankowego twarogu 4 jabłka mała puszka moreli 2 białka (te które zostały po przygotowaniu ciasta) 2 jajka 20 dag cukru pudru 10 dag masła 2 łyzki cukru kryształu cukier waniliowy paczka budyniu śmietankowego wykonanie: Zagniatamy szybko kruche ciasto (zeskładników na ciasto), wkladamy na 30 minut do lodówki, schłodoznym wylepiamy blaszkę (ja piekę w prodiżu wię wylepiam spod prodiża), pieczemy do zrumienienia, studzimy.Przygotowujemy masę seroą: uciramy masło z cukrem, dodajemy porcjami ser i jajka, gdy powstanie pulchna masa wsypujemy budyń i delikatnie mieszamy z ubitymi ze szcypta soli 2 białkami. Teraz ucieramy na tarce obrane jabłka, odciskamy troche soku i wsypujemy do jabłek 2 łyżki cukru i cukier waniliowy, Na podpieczonym spodzie kładziemy warstwę jabłek, potem masę serową a na to połówki moreli (zapadną się w ser i o to chodzi !), pieczemy ok 50 minut. Ja czasmi dodaję zamiast moreli (czasem trudno kupić) brzoskwinie ! ale zdecydowanie lepsze są morele pozdrawiam Agama [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z morelami i jabłkami
Top
Bottom