Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z rosą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 497199" data-attributes="member: 65"><p>składniki</p><p>1 kg serka do wypieków</p><p>1/2 szkl. oleju</p><p>2 szkl. mleka</p><p>9 jajek</p><p>2 szkl. cukru</p><p>1 op. budyniu śmietankowego</p><p>1 olejek cytrynowy</p><p>1 3/4 szkl. mąki</p><p>1/2 szkl. cukru pudru</p><p>1 łyżeczka smalcu</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>2/5 kostki margaryny</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Z mąki, cukru pudru, 1 jajka, 2 żółtek, smalcu, proszku do pieczenia i margaryny zagnieść ciasto i rozwałkować cienko. Wyłożyć je na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą blaszkę tak, aby boki były wyższe. Ubić mikserem 2 jajka, 4 żółtka i 1 szkl. cukru. Dodać serek, olej, mleko, budyń i olejek. Masę wylać na podpieczony spód i piec ok. 1 h w temp. 125 st. Z 6 białek ubić pianę z resztą cukru, wylać ją na sernik i piec jeszcze 15 min. Po upieczeniu schłodzić w lodówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 497199, member: 65"] składniki 1 kg serka do wypieków 1/2 szkl. oleju 2 szkl. mleka 9 jajek 2 szkl. cukru 1 op. budyniu śmietankowego 1 olejek cytrynowy 1 3/4 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka smalcu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/5 kostki margaryny sposób przygotowania Z mąki, cukru pudru, 1 jajka, 2 żółtek, smalcu, proszku do pieczenia i margaryny zagnieść ciasto i rozwałkować cienko. Wyłożyć je na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą blaszkę tak, aby boki były wyższe. Ubić mikserem 2 jajka, 4 żółtka i 1 szkl. cukru. Dodać serek, olej, mleko, budyń i olejek. Masę wylać na podpieczony spód i piec ok. 1 h w temp. 125 st. Z 6 białek ubić pianę z resztą cukru, wylać ją na sernik i piec jeszcze 15 min. Po upieczeniu schłodzić w lodówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik z rosą
Top
Bottom