Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Montignac
Tłuszczowe desery
Sernik z sosem z czerwonych owoców MM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="joannas" data-source="post: 506736" data-attributes="member: 76"><p>Przepis z Książki &quot;Monignac nad Wisłą&quot;</p><p></p><p>Sernik z sosem z czerwonych owoców MM</p><p>(Na ciasto o średnicy 26 cm)</p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>200 g mąki pp</p><p>szczypta soli</p><p>1 łyżka fruktozy</p><p>100g zimnego masła</p><p>1 jajko</p><p>zimna woda, jeśli potrzeba</p><p></p><p>Masa serowa:</p><p>500 g twarożku</p><p>4 jajka</p><p>75g fruktozy</p><p>200 ml kwaśnej śmietany</p><p>starta skórka i sok z &frac12; cytryny</p><p>aromat waniliowy</p><p></p><p>Sos z czerwonych owoców:</p><p>500g owoców: truskawki, czerwona porzeczka, maliny, jeżyny</p><p>100ml wody lub białego wina</p><p>ew. 2 łyżki fruktozy</p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p>Posiekać masło i zagnieść szybko ciasto, włożyć do lodówki- najlepiej na całą noc</p><p>Nagrzać piekarnik do 200, wylepić foremkę ciastem, ponakłuwać, i podpiec.</p><p>Wymieszać twarożek z żółtkami i fruktoza, dodać śmietanę, cytrynę, aromat. Ubić białka, dodać do masy. Piec ok. 1 godz. w 180. Sernik pozostawić do wystygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Potem wstawić do lodówki</p><p>Owoce rozgotować z wodą/winem i fruktozą. Ostudzić sos i podawać do ciasta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="joannas, post: 506736, member: 76"] Przepis z Książki "Monignac nad Wisłą" Sernik z sosem z czerwonych owoców MM (Na ciasto o średnicy 26 cm) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pp szczypta soli 1 łyżka fruktozy 100g zimnego masła 1 jajko zimna woda, jeśli potrzeba Masa serowa: 500 g twarożku 4 jajka 75g fruktozy 200 ml kwaśnej śmietany starta skórka i sok z ½ cytryny aromat waniliowy Sos z czerwonych owoców: 500g owoców: truskawki, czerwona porzeczka, maliny, jeżyny 100ml wody lub białego wina ew. 2 łyżki fruktozy Przygotowanie: Posiekać masło i zagnieść szybko ciasto, włożyć do lodówki- najlepiej na całą noc Nagrzać piekarnik do 200, wylepić foremkę ciastem, ponakłuwać, i podpiec. Wymieszać twarożek z żółtkami i fruktoza, dodać śmietanę, cytrynę, aromat. Ubić białka, dodać do masy. Piec ok. 1 godz. w 180. Sernik pozostawić do wystygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Potem wstawić do lodówki Owoce rozgotować z wodą/winem i fruktozą. Ostudzić sos i podawać do ciasta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Montignac
Tłuszczowe desery
Sernik z sosem z czerwonych owoców MM
Top
Bottom